Teknoloji

Instagram Android üzerinde üçüncü taraf doğrulama araçlarını destekliyor

instagram android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram Android üzerinde Google Authenticator ve Duo Mobile gibi üçüncü taraf doğrulama araçları için destek sunmaya başladı. Şirket bu konudaki hazırlıklarını bir süredir sessiz sedasız devam ettiriyordu.

Instagram üçüncü taraf doğrulama uygulamaları için destek sunmaya ilk olarak iOS’te başlamıştı. Bundan birkaç hafta önce yapılan açıklamada Android için gerekli desteğin de kısa süre içinde sunulacağı belirtilmişti. Söz konusu doğrulama uygulamaları sayesinde SMS’e gerek kalmadan çift aşamalı doğrulama özelliğinden faydalanılabiliyor.

Üçüncü taraf uygulamalar üzerinden doğrulamayı aktif hâle getirmek için kullanıcıların profil sayfalarındaki hamburger menü ikonu üzerinden ayarlar bölümünü açmaları ve buradan da çift aşamalı doğrulamaya izin vermeleri ve ardından da doğrulama uygulamasını çalıştırmaları gerekiyor. Hangi servislerde çift aşamalı doğrulama kullanıldığını otomatik olarak tespit eden doğrulama uygulamaları, kullanıcılara kurulum sürecinde yardımcı oluyor.

Instagram Android uygulamasını kullananlara ekstra güvenlik sağlıyor

Üçüncü taraf doğrulama uygulamalarının desteklenmesi sayesinde Instagram Android platformundaki kullanıcıları için ekstra güvenliğin önünü açıyor. Korsanların SMS üzerinden yapılan doğrulama işlemlerine nasıl sızdığını göz önüne alınca bu desteğin varlığı daha önemli hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER