Teknoloji

Instagram Android uygulamasına 3D Touch özelliği ekledi

Instagram Android Uygulaması

3D Touch, Apple’ın yeni akıllı telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın en dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. Söz konusu özellik, kullanıcının parmağının ekrana baskı şiddetine göre yeni etkileşim yolları sunuyor. Pek çok geliştirici, iOS uygulamalarını bu özellikten faydalanacak biçimde güncelledi. Instagram ise 3D Touch desteğini Android uygulamasına da getirerek sıra dışı bir işe imza attı.

Instagram, Apple’ın 3D Touch özelliğinden faydalanan ilk uygulamalar arasında yer alıyor. Kullanıcılar 3D Touch sayesinde arama ekranına uzun süre basarak fotoğrafların ön izlemesini gerçekleştirebiliyor.

Instagram Android uygulaması 3D Touch’tan ilham alıyor

Instagram Android uygulamasında 3D Touch desteğini işletebilmek için baskı hassasiyetine ihtiyaç duymadığını keşfetmişe benziyor. Uygulamanın son sürümünde bu özelliği aktive eden şirket, küçük resmin üstüne uzun süre basıldığında fotoğrafın ön izlemesini gösteriyor. Parmağı ekrana basılı tutup aşağıya doğru sürükleme hareketi yapıldığında ise fotoğrafı beğenmek veya paylaşmak mümkün hâle geliyor.

Bir şirket tarafından gerçekleştirilen inovasyonun getirdiklerinden başka bir platformda da faydalanılabilmesi, teknolojinin güzel yönlerinden biri olarak tanımlanabilir. Instagram gibi popüler bir uygulamanın bu tarz bir teknoloji adaptasyonuna öncülük etmesi ise büyük şirketlerin, düşünüldüğü kadar, hantal bir yapıda olmadığını gözler önüne seriyor. Fotoğraf paylaşım servisi, yayınladığı güncellemeyle Android kullanıcılarına tüm iPhone sahiplerinin faydalanamadığı bir Apple özelliğini deneyimleme fırsatını da sunmuş oluyor.

İLGİLİ HABERLER