Manşetler

Instagram Android üzerinde 1 milyar yükleme sayısına ulaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram androidInstagram Android üzerinde 1 milyar yükleme sayısına ulaşmayı başardı. Google Play Store üzerinden yapılan indirme işlemleri baz alınarak ulaşılan bu rakamı, Android Police sitesi kamuoyuyla paylaştı.

Böylelikle Facebook’un sahibi olduğu bir platform, dördüncü kez Android’de bu kilometre taşına ulaşmış oldu. Daha önce Facebook’un ana uygulaması, Facebook Messenger ve WhatsApp, Android üzerinde 1 milyar yükleme sayısını yakalama başarısını göstermişti.

Söz konusu rakam kullanıcı sayısını tam olarak yansıtmıyor. Bir kullanıcının birden fazla cihazda hesabına erişebileceğini unutmamak gerekiyor. Ancak sadece birkaç uygulamanın yakalayabildiği bu noktaya gelmenin Instagram adına önemli olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

2015’in eylül ayında açıklanan rakamlara göre, Android’in toplam kullanıcı sayısı 1.4 milyar seviyesinde. Instagram ise geçtiğimiz temmuzda aylık aktif kullanıcı sayısını 500 milyon, günlük aktif kullanıcı sayısını ise 300 milyon olarak duyurmuştu.

Instagram Android ve iOS uygulamalarında ciddi yenilikler yaptı

Instagram adına 2016 oldukça hareketli geçiyor. Şirket, geçtiğimiz mayıs ayında tasarım ve logo değişikliklerini gözler önüne çıkarmıştı. Tasarımda yapılan değişikliklerle fotoğraf ve videoların biraz daha öne çıkması amaçlanmıştı. Haziran ayında akışta kronolojik sıralamadan vazgeçerek algoritmik bir sıralama yöntemine geçiş yapan Instagram, son olarak da ağustos ayının ilk günlerinde Snapchat’ten esinlenen hikaye özelliğini kullanıma sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER