Eğlence

İngiliz Premier Ligi yayıncısı Sky Sports maçları sanal taraftar sesiyle zevklendirecek

apple premier lig netflix

İngiliz Premier Ligi önümüzdeki haftalarda maçlara yeniden başlamayı planlıyor. Maçların yayıncısı Sky Sports da, EA Sports’un FIFA oyun birimiyle birlikte çalışarak belirli takımlar için marşlar ve taraftar sesleri hazırlıyor.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde, hedefin Premier Lig’in canlı atmosferinin yeniden oluşturulması olduğu belirtiliyor. Bazı ülkelerde küresel koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen spor müsabakaları yeniden başlarken, güvenlik önlemleri kapsamında maçlar boş stadyumlarda oynanıyor. 12 Haziran itibaren başlayacak olan TFF Süper Lig’de de maçlar seyircisiz oynanacak. İngiltere’de Sky Sports izleyicileri de seyircisiz oynanacak maçları ister stadyum ses efektleriyle ister ses olmadan izleyebilecekler.

Seyirciler için maçların tuzu biberi tanımlamasını yapmak yanlış olmayacaktır. Türkiye’de takımlara verilen seyircisiz oynama cezaları nedeniyle böyle bir ortamın nasıl olduğunu az çok biliyoruz. Ancak yurt dışındakiler koronavirüs pandemisi sonrası yeniden oynanmaya başlanan maçlarla böyle bir ortamın ne kadar sıkıcı olduğuyla tanışmış oldu. Çeşitli ülkelerde seyircisizliğin yarattığı sıkıntıyı aşmayı sağlayacak çözümlerin bulunduğunu da bu dönemde görüyoruz. Örneğin Danimarka Süper Ligi kulübü AGF Aarhus’un maçında taraftarlar Zoom ile maça bağlanmış ve tezahüratları stadyumun hoparlörleriyle sahaya yansıtılmıştı.

Sky diğer yaratıcı ve yenilikçi deneyimleri de izleyicilere sunmak için çalışıyor. Sky Sports web sitesi ve mobil uygulamasında, taraftarlar çeşitli maçları sanal video odasında arkadaşlarıyla birlikte izleyebiliyor ve etkileşim kurabiliyor. Bu da taraftarların ekranda duydukları sese etki etmesine olanak sağlayacak.

Sky Sports’un yönetim direktörü Rob Webster, “Canlı spor maçları iki aydan uzun bir süredir beklemedeyken, maçı izlemek için bir araya gelemeseler bile, hayranları bir araya getirmek için yeni yollarla nasıl yayın yaptığımızı düşünmek için çok zaman harcadık.” dedi. “Sky Sports izleyicilerinin hâlâ maçların heyecanını hissetmelerini ve stadyumlarda olmasalar veya aileleri ve arkadaşlarıyla izleyemeseler bile mümkün olan en iyi izleme deneyimini yaşamalarını istiyoruz.”

Sky Sports toplamda 64 maçın yayınını yapacak. Bunların 39 tanesi abonelere özel olacak. 25 tanesi de Sky’ın açık kanalı Pick üzerinden yayınlanacak. İngiltere’de lig maçları 17 Haziran’da, Aston Villa ile Sheffield United arasında oynanacak maçla başlayacak. Aynı hafta Manchester City de Arsenal ile oynayacak. Ne var ki, küresel salgının ortasında olduğumuz için, ortaya çıkan gelişmeler neticesinde planlar değişebilir. Ancak İngiltere Premier Ligi’ni heyecanla bekleyenler için hasret sona ermek üzere gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER