Teknoloji

Ikea Matter destekli ilk akıllı ev merkezini ve yenilenmiş Ikea Home’u tanıttı

ikea matter

Ikea, akıllı evlere yönelik en son hamlesinin duyurusunu yaptı. Yenilenmiş bir Ikea Home akıllı uygulamasına ek olarak, Dirigera adlı Matter sistemiyle kullanıma hazır bir akıllı ev merkezi cihazı satışa çıkıyor.

Bazı akıllı ev cihazlarının neden belirli cihazlarla uyumlu şekilde çalıştığını, ancak diğerlerini neden desteklemediğini merak ediyorsanız, endüstride taşları yerinden oynatma hedefiyle yola çıkan en son kablosuz uyum standardı olan Matter ilginizi çekecektir. Ikea, Dirigera ve onun Ikea Home uygulamasının, özellikle akıllı ev teknolojileri için başlangıç yapan insanlar için “uygun, gezinmesi kolay ve kullanıcı dostu” olarak tanımlanan bir deneyim sunacağını ve kullanımının kolay olacağını vadediyor.

Ikea, “Akıllı ürünler için yeni Dirigera merkezi ile kullanıcılar, tüm IKEA akıllı ürünlerini sisteme ekleyebilecek ve bunları yeni Ikea Home akıllı uygulamasında ayrı ayrı, setler veya gruplar halinde yönlendirebilecekler.” diyor. “Bu, kullanıcıların akıllı ürünlerin önceden ayarlanmış işlevleriyle farklı sahneler oluşturmasını sağlar ve akıllı ev için kişiselleştirme seçeneklerini artırır.”

ikea matter

Bunun Ikea’nın akıllı eve ilk girişi olmadığını belirtelim. Bu yılın başlarında Ikea, Vappeby adlı Spotify hoparlör lambasını yurt dışında piyasaya sürdü. Daha öncesinde Symfonisk adlı kitaplık hoparlörünü Sonos ile güncellemişti. 2014 yılında ise şirket, Tradfri akıllı ev merkezini/ağ geçidini ve bir uygulamayı piyasaya sürmüştü. Ikea, müşterilerin hâlâ eski Tradfri akıllı ev merkezlerini kullanabileceğini ve “Ikea’nın mevcut ürünlerinin Dirigera merkezine bağlanabileceğini ve onunla eşit derecede iyi çalışabileceğini” söyledi.

Dirigera akılllı ev merkezi ve yeni Ikea akıllı ev uygulaması, Ekim 2022’de çıkış yapacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER