Teknoloji

Symfonisk: Ikea ve Sonos’tan akıllı hoparlör

Ikea ve Sonos, geçtiğimiz aralık ayında akıllı ev ürünleri geliştirmek için işbirliği yapacaklarını açıklamışlardı. Bu işbirliğinin ilk meyvesi, bir hoparlör oldu. Ikea, İsveç’te düzenlediği Demokratik Tasarım Günleri etkinliğinde Symfonisk serisi altında sunulacak akıllı hoparlörün prototip çizimlerini sergiledi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Paylaşılan çizimin prototip olması, akıllı hoparlörün farklı bir tasarımla resmiyet kazanabileceğini gösteriyor. Ancak yeni seride sunulacak hoparlörlerin yetenekleri konusunda bazı noktalar şimdiden tam anlamıyla netleşmiş gibi görünüyor. Sonos’tan yapılan açıklamada serideki tüm ürünlerin Sonos’un mevcut Wi-Fi hoparlörleriyle entegre biçimde çalışacağı belirtilirken, Ikea’nın ampul ve ışık düğmelerinden oluşan Tradfris serisi akıllı cihazlarının da Symfonisk’i destekleyeceği belirtildi.

symfoniskHoparlörün Ikea için tasarlanmış olması, Ikea’ya özgü bazı dokunuşları da beraberinde getiriyor. Hazırlanan prototipte bulunan bağlantı parçaları, hoparlörün bir raf olarak kullanılabileceğini veya Ikea markalı bir mutfak dolabının yanına yerleştirilebileceğini gösteriyor.

Symfonisk serisinin demokratikleşme temasına uygun olarak Sonos’un ürün portföyünde giriş segmentinde konumlanması bekleniyor. Hâli hazırda şirketin portföyündeki en uygun fiyatlı seçenek için 150 dolar ödemek gerekiyor. Ancak yeni hoparlörün konusunda şimdilik Sonos da Ikea da sessizliğini koruyor.

Symfonisk serisinin ilk ürünlerinin 2019 yazının ardından satışa sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER