Teknoloji

Ikea Tradfri serisine akıllı perde eklemeye hazırlanıyor

ikea tradfri

Ikea Tradfri adını taşıyan akıllı ev aksesuarları serisini yeni ürünlerle genişletecek gibi görünüyor. Şirketin ekim ayında bir akıllı priz çıkarmaya hazırlandığı daha önce gündeme gelmişti. ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) gazeteci Dave Zatz tarafından incelenen dosyaları ise şirketin motorlu ve akıllı perdeler üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Tradfri serisinde hâli hazırda sadece akıllı aydınlatma ürünleri bulunuyor. Ancak sızıntılar Ikea’nın bir ev otomasyon sistemi inşa ettiğini gösteriyor. Tradfri serisinin hem uygun fiyatı hem de Apple Homekit, Amazon Alexa ve Google Asistan uyumluluğuyla akıllı ev pazarında yoğun biçimde tercih edilmesi muhtemel görünüyor.

Motorlu perdeler ve mevcut perdeleri akıllandıran ev otomasyon kitleri oldukça yüksek fiyatlar karşılığında satılıyor. Ikea Tradfri serisine eklenecek akıllı perdelerin fiyat etiketinde yazacak rakam konusunda henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak Ikea’nın genel fiyat politikasını bu kategoride de sürdürmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER