Teknoloji

iDrive ile mobil cihazlar için bulutta sınırsız yedekleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

idrive-telefon-yedekleme-051114

Akıllı telefon veya tabletinizdeki verileri bulutta depolayabildiğinizi artık biliyor olmalısınız, ancak bütün her şeyi yedeklemek, depolama kapasiteleri 128 GB’ye kadar varan telefonlar için pek pratik olmayabiliyor. Bu durumda sadece kritik olan verileri saklamayı düşünebilirsiniz, ancak bunun için de çoğu kullanıcı için karmaşık sayılabilecek ayarlarla boğuşmanız gerekebilir.

Neyse ki, iDrive’ın Unlimited Mobile Backup olarak adlandırılan çözümü sayesinde detaylarla uğraşmaya gerek kalmıyor. Yıllık 4.99 dolarlık ücret karşılığında verilen bu hizmet beş mobil cihazı kapsıyor. Android, iOS veya Windows Phone cihazları bu şekilde, saklama alanı konusunda endişe duymadan yedeklenebiliyor. Takvimler, kişi rehberleri, aralarında Facebook ve Instagram fotoğraflarının da bulunduğu multimedya dosyaları ve hatta Android cihazlarında çağrı kayıtları, yazılı mesajlar ve bütün uygulamalar yedeklenmiş oluyor.

Yedeklemeler şifrelenerek kötü niyetli kullanıcıların bunlardan yararlanmasının önüne geçiliyor. Ayrıca dosyaların farklı versiyonları sayesinde daha önceden alınmış kopyalara da geri dönmek mümkün oluyor. Ayrıca farklı platformlar arasında yedekten geri döndürme işlemi yapılabiliyor, böylelikle farklı bir mobil cihaz ekosistemine geçiş yapsanız bile, bu geçiş sırasında değerli verilerinizin ve dosyalarınızın kaybolması gibi bir durum söz konusu olmuyor.

İLGİLİ HABERLER