Teknoloji

iCloud’a iOS 8 öncesinde iki aşamalı kimlik doğrulama geldi

icloud-cift-asamali-kimlik-dogrulama-170914

Apple’ın bulut depolama servisi iCloud hakkında son dönemde basında pek iyi haberler çıkmadı. Pek çok ünlünün özel fotoğraflarının iCloud hesaplarından çalındığı iddiası servisin imajını ciddi ölçüde zedelerken, pek çok insan servisi kullanmaktan çekinir hâle geldi. iOS 8’i bugün yayınlamaya hazırlanan Apple, güncelleme öncesinde iCloud’u daha güvenilir kılmak için de bazı adımlar attı.

İki aşamalı kimlik doğrulama sistemini iCloud’a da getiren Apple, kullanıcıların cep telefonu numaralarını da servise giriş sürecine dahil etti. iCloud’a giriş için iki aşamalı kimlik doğrulama sistemini seçen kullanıcılar, bundan böyle şifrelerine ek olarak kendilerine kısa mesajla gönderilen tek kullanımlık kodu da ekrana girmek zorunda olacak.

Böylelikle tarayıcı üzerinden iCloud’a erişilmesi gereken zamanlarda daha sağlam bir güvenlik sağlanmış olacak. iPhone’umu Bul özelliğinin iki aşamalı kimlik doğrulamayla tam bir koruma altına alınamamasıysa sistemin en önemli defosunu oluşturuyor.

Apple CEO’su Tim Cook bir süre önce yaptığı açıklamada ünlülerin fotoğraflarının sızmasında şirketin sorumluluğu olduğu iddialarını reddetmiş, ancak iCloud’u daha güvenli hâle getirmek için çeşitli önlemler alacaklarını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER