Ulaşım

Hyundai Apple ile elektrikli otomobil üretimi için görüşüyor

hyundai apple

Apple’ın Project Titan ismiyle yürüttüğü sürücüsüz ve elektrikli otomobil çalışmalarının ilk meyvesinin 2024’te alınabileceğine dair haberler bir süre önce ortaya çıkmıştı. Bu ihtimalin ciddiliğini gösteren yeni açıklama ise Güney Kore’den geldi. Hyundai, Apple ile elektrikli otomobil üretimi için görüştüğünü açıkladı.

Apple’ın otomobil projesi için işe alım yaptığı da Bloomberg’in haberiyle ortaya çıktı. Burada kaynaklar Apple’ın çalışmalarında hâlâ ilk aşamalarda olduğunu ve şirketin ilk otomobilinin hazır hâle gelmesinin beş yılı bulabileceğini belirtmişti.

Hyundai ise Apple’la olan görüşmelerine dair açıklamayı CNBC’ye yaptı. Söz konusu açıklamada, şu ifadeler yer alıyor: “Apple’ın bir grup küresel otomobil üreticisiyle görüşmeler yaptığını anlıyoruz. Hyundai de bu grubun içinde bulunuyor.”

Hyundai ve Apple birlikte batarya da üretebilir

Korea Economic Daily’de bu açıklamanın ardından çıkan bir haberde ise başka detaylar göze çarpıyor. Bu haberde Apple’ın Hyundai’ye hem elektrikli otomobil hem de batarya üretimi için teklif yaptığı belirtiliyor.

Hyundai ve Apple arasındaki görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Apple’ın arayışı, şirketin otomotiv sektörüne giriş konusunda gerçekten istekli ve iddialı olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER