Teknoloji

Hugo Barra Facebook’a veda ediyor

hugo barra facebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook bünyesinde artırılmış ve sanal gerçeklikten sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Hugo Barra, şirketten ayrılacağını duyurdu. Barra, ilgili açıklamayı kişisel Facebook sayfası aracılığıyla yaptı.

Barra’nın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Bugün Facebook Reality Labs’teki son günün. Dört yıl boyunca kariyerimin en heyecan verici ve zorlayıcı işlerini burada yaptım. Tanıdığım en kibar insanların ve en parlak beyinlerin bazılarıyla burada tanıştım. Sağlık hizmetleri teknolojileri alanındaki fırsatları incelemek istiyorum. Toplumun sağlığını anlama ve sağlık verilerini kontrol etmeyle ilgili imkanlar konusunda yetersiz olduğunu düşünüyorum.”

Google’da Android ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Barra, daha sonra Xiaomi’nin yolunu tutmuştu. Tecrübeli yönetici, 2017’de Oculus VR ekibini yönetmek için Facebook’a katılmıştı. 2019’da ise mevcut pozisyonuna geçiş yapan Barra, küresel bir artırılmış ve sanal gerçeklik iş ortaklığı ağı oluşturmakla görevlendirmişti. Bu çalışmalar daha sonrasında Facebook Reality Labs çatısı altına taşınmıştı.

Barra, Facebook’tan şirketin ilk akıllı gözlüğü piyasaya çıkmadan ayrılmış olacak. Ray-Ban ile birlikte hazırlanan gözlükten veda paylaşımında da bahseden Barra, sadece gözlüğün bu yıl içinde piyasaya çıkacağını belirtmekle yetindi. Tecrübeli yönetici, akıllı gözlük çalışmalarının Facebook’taki odak noktalarından biri olduğunu belirtmişti.

Facebook bir süredir akıllı gözlüğüyle ilgili beklentileri aşağıya çekmeye çalışıyor gibi görünüyor. Şirketin finans şefi David Wehner, gözlüğün teknolojik açıdan Facebook’un artırılmış gerçeklikle ilgili hedeflerine tam yaklaşamayabileceğini belirtmişti.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Hugo Barra tarafından yapılan paylaşımın altına yaptığı yorumla Barra’ya teşekkür etti. Barra’dan çok şey öğrendiğini söyleyen Zuckerberg, kendisinin yapacaklarını görmeyi heyecanla beklediğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER