Teknoloji

Huawei zor zamanlara hazırlık için “acı reçete” uygulayabilir

huawei abd virus elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çinli teknoloji devi Huawei, son zamanlarda hakkındaki olumsuz haberlerin etkisini kırmak için gözle görülür bir çaba sergiliyor. Bu doğrultuda şirketin uzun süredir gözler önüne çıkmayan kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei bile yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelmişti. ABD Başkanı Donald Trump’a övgüler yağdıran Ren, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının şirketine yapabileceği olumsuz etkileri en aza indirmeye çalıştığını göstermişti.

CEO’sunun çabalarına rağmen, yaşanan gerilim Huawei’nin 2019’da akıllı telefon pazarında Samsung’u geride bırakarak tepeye çıkma hedefine taş koyabilir. ABD’nin uzun süredir devam ettirdiği üstü örtülü ambargoyu müttefiklerine yayma konusundaki çabası da şirketi etkileme potansiyeli taşıyor. Bu potansiyel Ren Zhengfei’yi de daha tedbirli davranmaya itmişe benziyor. Huawei CEO’su şirket çalışanlarına gönderdiği mesajda önümüzdeki dönemde kendilerini zor zamanların beklediğini ifade etti.

Ren çalışanlara gönderdiği e-postada gelecek günlerin daha önce öngördükleri kadar parlak olmayabileceğini ve zor zamanlara karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini dile getirdi. CEO’nun “Bazı vasat çalışanlardan vazgeçmeliyiz ve çalışan maliyetlerimizi düşürmeliyiz” ifadesi ise Çinli üreticinin iş gücünde kesintiye gidebileceğini gösteriyor.

Ren, Huawei’nin 30 yıllık macerasında şimdiye kadar işlerin yolunda gittiğinin altını çizdi. 2018’i akıllı telefon pazarındaki agresif büyümesiyle 100 milyar dolar gelirle tamamlamış olmayı öngören şirket, 2019 için aynı iddiayı taşımıyor gibi görünüyor. Stratejik genişleme aşamasında olduklarını söyleyen Ren, şirketin organizasyonunun yıkıcı bir şekilde genişlediğine dikkat çekti. Huawei CEO’su tüm coğrafi alt birimlerin verimliliğinin hassasiyetle kontrol edilmesinin gerektiğini ve hedefe ulaşmak için bazı organizasyon düzenlemelerinin şart olduğunu sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER