Teknoloji

Huawei yapay zekâ destekli hoparlörlerinin sayısını artırıyor

huawei yapay zekâ

Huawei yapay zekâ destekli hoparlörlerine bir yenisini daha ekledi. Şirketin ana vatanı Çin’de Mate 20 serisi için düzenlediği etkinlikte tanıttığı hoparlör, görsel açıdan Apple’ın HomePod’una oldukça benziyor.

Silindir şeklinde bir kasaya sahip olan hoparlörün üst kısmında ses kısma, arama ve ses kontrol tuşları yer alıyor. Koyu gri kumaş kaplamanın varlığı da HomePod ile olan benzerliği biraz daha belirgin hâle getiriyor.

Huawei, IFA 2018’de Alexa destekli yapay zekâ hoparlörü AI Cube’u tanıtmıştı. Uzatılmış bir Google Home hoparlörüne benzeyen AI Cube, adına rağmen, küp şeklinde olmamasıyla dikkat çekmişti.

Huawei’nin “AI Speaker” adıyla anılan yeni yapay zekâlı hoparlöründe AI Cube’dan farklı olarak Alexa yerine şirketin bizzat geliştirdiği Xiaoyi isimli dijital asistan yer alıyor. Çin’de 399 yuan (321 TL) karşılığında satılacak hoparlörün Çin dışında piyasaya sürülüp sürülmeyeceği henüz bilinmiyor. Bu nedenle hoparlörde İngilizce desteğinin sunulup sunulmayacağı da belirsizliğini koruyor.

Huawei yapay zekâ destekli yeni hoparlöründe Danimarkalı hoparlör üreticisi Dynaudio’nun ses teknolojisinden yararlanıyor. Huawei’nin telefonlarında bulunan “Histen” isimli ses algoritması da yeni hoparlörde mevcut durumda. Altı mikrofon taşıyan ve farklı aile üyelerinin seslerini ayırt edebilen 10W hoparlör için grinin yanı sıra beyaz renk seçeneği de sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER