Manşetler

Huawei AI Cube hem bir 4G ağ yönlendiricisi hem de bir akıllı hoparlör

huawei ai cubeHuawei, dahili Alexa destekli, LTE bağlantı destekli ve ağ yönlendiricisi hizmeti sunan yeni ürünü Huawei AI Cube‘un duyurusunu gerçekleştirdi.

IFA 2018‘de duyurusu gerçekleştirilen bu Alexa hoparlörlü küp olarak adlandırılabilir, ancak silindire daha çok benzeyen bir şekle sahip. Ne var ki Huawei, ürünün piyasaya çıkmadan önce tasarımının değişebileceğini söylüyor. Ancak yetenekleri şimdi açıklananla aynı olacak.

Huawei AI Cube sahipleri bir yandan 4G destekli bir ağ yönlendiricisine sahip olacak. İçinde Kategori 6 LTE destekli, saniyede 300 megabite varan indirme hızlarını destekleyen bir modem bulunuyor. SIM kart yuvası sayesinde hücresel şebekelere de bağlanabiliyor. GNSS standartlarında üretilen bu cihaz, nano SIM ve eSIM sistemleri ile uyumlu ve küresel dolaşımda lokasyon raporlama özelliğine sahip. Aynı zamanda SOS butonu da dahil olmak üzere, birçok farklı servisi destekleyen Huawei Locator, akıllı telefon eşleştirmelerinde 10 metreye kadar sinyal desteği sunuyor. IP68 standartlarında üretilen cihaz, iç ve dış faktörlere karşı da son derece dayanıklı.

huawei ai cube

Hücresel ağ bağlantısı AI Cube’un 802.11ac Wi-Fi 2×2 (2.4/5GHz) radyo destekli birimi sayesinde Wi-Fi üzerinden paylaştırılabiliyor. Kablolu veri bağlantısı için ethernet portu da bulunuyor.

Diğer taraftan, Huawei AI Cube bir akıllı hoparlör. Huawei, Amazon Alexa ile iş birliği yapıyor. Böylelikle silindirik yapısı içine yerleştirilmiş dört mikrofon dizisi ve 15 vatlık mono hoparlör sayesinde dijital asistan hizmetleri sunuyor. Üst kısmında ses kontrollerinin yanında sesle komut ve ses kapatma tuşları bulunuyor.

Huawei’nin kübü Amazon Echo’dan beklenenleri yerine getiriyor. Yani; sorulara cevap veriyor, akıllı evi yönetiyor, müzik çalışıyor veya binlerce üçüncü taraf Alexa yeteneğiyle bağlantı kurabiliyor. AI Cube nispeten küçük bir alan kaplıyor. 12 santimetre çaplı bir taban üstüne oturuyor ve yaklaşık 22 santimetre yüksekliğe sahip. Huawei, 400 mililitrelik ses boşluğunun ve alüminyum diyaframın müzik dinlerken yeterli sesi sunacağını öne sürüyor.

Huawei AI Cube bir hoparlör olarak yeterli güce sahip

Huawei, içinde sanal bas, lineer faz ekolayzırı ve uyarlanabilir kazanç kontrolü bulunan ses odaklı Huawei Histen çözümlerini de sunuyor. Bu sistem aynı zamanda uzak alanlı ses tanımayı da kontrol ediyor. Böylelikle Alexa, oda içindeki herhangi bir yerden seslendiğinizde sizi duyabiliyor.

AI Cube kablosuz bağlantı desteğine sahip olsa da, kendisi kablo ile bağlı. Huawei bu 4G ağ yönlendiricisinde dahili pile yer vermiyor. Yerleştirdiğiniz yerde onu duvardaki prize bağlamanız gerekiyor. Bu da cihazın şekli gibi, Huawei’nin verdiği ilginç kararlardan bir tanesi oluyor.

Sonuç olarak Huawei AI Cube; kablo, fiber veya DSL gibi bağlantıların yetişmediği ortamlara bağlanabilirlik getiriyor, ancak istenilen her yere rahatlıkla taşınamıyor.

Huawei, AI Cube’u yıl sonuna doğru Avrupa’da satışa sunmayı planlıyor. Cihazın fiyatı veya bir mobil operatörle iş birliği dahilinde sunulup sunulmayacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER