Teknoloji

Huawei Watch 3 HarmonyOS ile görüldü

huawei watch 3

Huawei 2 Haziran’da HarmonyOS platformuyla ilgili yenilikleri duyuracağı bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte bazı ürünler de gözler önüne çıkacak. Bu ürünlerden birisi de HarmonyOS yüklü Huawei Watch 3 akıllı saat olacak. Resmi tanıtıma sayılı saatler kalmışken, akıllı saati gösteren fotoğraflar internete sızdı.

Huawei akıllı saatlerinde yine kendisine ait LiteOS platformunu kullanıyordu. Dolayısıyla Çinli üreticinin burada köklü bir yaklaşım değişikliği yaptığını söylemek pek mümkün değil. Ancak HarmonyOS’i akıllı saatlere götürmek, daha fazla uygulamaya akıllı saatlerin kapılarını açıyor.

Huawei Watch 3’e ait olduğu söylenen fotoğraflar, akıllı saatin tasarım bakımından selefinden pek de uzaklaşmadığını gösteriyor. Ancak düğmelere bakıldığında işler biraz değişiyor. Saatte bir yuvarlak bir de dikdörtgen butonun bulunduğu görülüyor.

Yazılım ise ilk bakışta LiteOS’ten pek farklı görünmüyor. Saat kadranında uygulamaların kısayolları göze çarparken, aşağı doğru sürüklenerek açılan bildirim paneli de varlığını koruyor. Bildirimlerden birinin WeChat’ten olması dikkat çekiyor. Ancak bunun saat uygulamasından mı yoksa telefon üzerinden mi geldiği şimdilik bilinmiyor.

Huawei HarmonyOS 2.0 sürümünü ve Watch 3 akıllı saatini yarın gözler önüne çıkaracak. Hem yazılım platformuna hem akıllı saate hem de diğer ürünlere dair detayları görmek adına biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER