Teknoloji

Akbank ve Huawei, temassız ödeme dönemini akıllı saatlerle başlatıyor

akbank temassız ödeme huawei

İnovasyon odaklı çalışmalarla tanınan Akbank, 75 yıllık tarihinde dijital bankacılık teknolojilerinde birçok yenilikçi projeye imza atmış bir finans kuruluşu olarak öne çıkıyor. Huawei ile iş birliği içinde, akıllı saatlerle ödeme dönemini başlatma kararı alınmış olması, bankacılık ve teknolojinin birleştiği noktada, kullanıcıların hayatına değer katma hedefine uygun bir adım olarak görülüyor. Akbank temassız ödeme işlemi Huawei Watch 3 ile birlikte ilk kez akıllı saatlere geliyor.

Temassız ödeme döneminin başlangıcı

Akbank ve Huawei’nin yaptığı bu iş birliği, temassız ödemelerin yaygınlaştığı bir dönemde, kullanıcılara yeni ve kolay bir alternatif sunuyor. Artık Akbank müşterileri, Huawei Watch 3 akıllı saatlerini kullanarak temassız ödemelerini çok daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Bu uygulamanın Akbank’ın inovasyon ve teknolojiyle hayata değer katma hedefine uyduğunu vurgulayan Akbank yetkilileri, bu iş birliği ile giyilebilir teknolojilerle bankacılık hizmetlerini bir araya getirdiklerini belirtiyorlar. Ayrıca, bu uygulamanın navigasyon hizmeti, Akbank lokasyonları için rehber gibi farklı özellikleri de beraberinde getirdiğini, böylece kart veya telefonla temassız ödeme yapmanın yeni ve çok kolay bir alternatifini sunduklarını ifade ediyorlar.

Huawei yetkilileri ise, bu iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getiriyor, gelecekte giderek daha fazla akıllı saatin bu işlevi destekleyeceğine inanıyorlar.

Özel özellikler ve müşterilere sunulan kolaylıklar

Huawei Watch 3 akıllı saatlerle yüklenebilen Akbank uygulaması, birden fazla özelliği de beraberinde getiriyor. Bu sayede, kullanıcılar en yakın Akbank ATM ve şubelerini görebiliyor, yol tarifi alabiliyor ve güncel kurları tek dokunuşla görüntüleyebiliyorlar.

Akıllı saat kullanıcısı olmayan Akbank müşterileri ise Huawei Online Mağaza‘da yeni nesil ödeme platformu Juzdan’ı kullanarak alışverişlerini tek tıkla tamamlayabiliyorlar. Alışverişlerini tamamlarken, hesaplarındaki para ile ya da kredi kullanarak ödemelerini tamamlayabiliyorlar.

Bu yenilikçi uygulamanın, gelecekte Huawei’nin diğer akıllı saatlerine de entegre edilmesi için çalışmalar sürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER