Teknoloji

Londra’daki sokak müzisyenleri kart ve mobil ödeme yoluyla bağış toplayacak

sokak muzisyenleri“Nakitsiz toplum” hedefine doğru yürüyüş, dünyanın dört bir noktasında hızlı biçimde devam ediyor. Ancak bu dönüşüm, kimi gruplar için de ciddi bir tehdit oluşturuyor. Sokak müzisyenleri, dönüşümün tehdit ettiği gruplar arasında bulunuyor.

Londra Belediye Başkanlığı ve kısa süre önce PayPal tarafından satın alınan iZettle tarafından geliştirilen bir çözüm, müzisyenlerin modern ödeme yöntemleriyle bağış toplamasını mümkün kılıyor. Programa katılan müzisyenler, akıllı telefonlarına monte edecekleri özel bir aksesuar yoluyla temassız kredi kartlarıyla veya NFC destekli telefonlarla bağış toplayabilecek. Yapılacak standart bağış miktarı da yine müzisyenler tarafından belirlenebilecek.

Yeni sistem hâli hazırda Londra’daki bazı müzisyenler tarafından deneniyor. Sistemin önümüzdeki dönemde Londra Belediyesi’ne bağlı 32 alt belediyede de uygulamaya geçmesi planlanıyor. İlk test kullanıcılarından biri olan müzisyen Charlotte Campbell, test süresinde gelirinde hatırı sayılır bir artış olduğunu dile getirdi. Teknolojinin başka şehir ve ülkelerde kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak iZettle’ın PayPal tarafından satın alınmış olması bu ihtimali biraz artırıyor.

Londra’daki sokak müzisyenleri için yeni sistem enstrüman kutusunu veya kılıfıyla para toplamak için kolay olmasa da, çağın gereksinimlerine uyum sağlanması açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER