Teknoloji

Huawei P70 serisiyle birlikte Kirin 9010 işlemcinin açılışını yapabilir

Uzun süredir konuşulan Huawei P70 serisinin yakında resmiyet kazanması bekleniyor. Weibo’da “Smart Pikachu” rumuzlu tarafından yapılan paylaşıma göre, bu seride Huawei’nin duyurusunu henüz yapmadığı Kirin 9010 işlemci kullanılacak.

Kirin 9010 adını ilk olarak bundan üç yıl önce duymuştuk. O dönem çıkan haberlerde bu çipin 3 nm mimarisiyle TSMC tarafından üretileceği belirtilmişti. Ancak Huawei’ye ABD tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle bu mümkün olmamıştı.

Kısa süre önce Huawei’nin TSMC tarafından dökümü yapılan Kirin 9006C işlemcilerin bulunduğu dizüstü bilgisayarların sevkiyatını gerçekleştirdiği, ancak şirketin eski bir stok kullandığı ortaya çıkmıştı. SMIC Kirin 9000s gibi 7 nm işlemciler üretse de, bu işlemciler TSMC’nin 5 nm işlemcilerini performans açısından yakalayamıyor. SMIC’in 3 nm çip üretmesine de daha uzun yıllar olduğu tahmin ediliyor.

Peki Kirin 9010 gerçekten 3 nm bir işlemci mi olacak, yoksa Huawei bu ismi tekrar kullanmaya mı karar verdi? Hâlihazırda ikinci seçenek daha muhtemel görünüyor. Şirketin Kirin 9010 isminin ticari haklarını 2021’de aldığını belirtmekte fayda var.

Huawei P70 serisinin tanıtımı için mart ayı işaret ediliyor

Huawei P70 serisiyle 5G desteğini yeniden sunmaya hazırlanıyor. Şirketin P70 Art modelindeki ultra geniş açılı kamerada da 1 inç sensör ve 1G6P lense yer vermesi bekleniyor. Şirketin mart ayında duyuracağı tahmin edilen P70 serisi için kendi görüntü sensörlerini geliştirdiği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER