Teknoloji

Huawei P60 Pro’nun kamera özellikleri netleşiyor

huawei p60 pro

Huawei P60 serisi önümüzdeki hafta Çin’de gözler önüne çıkacak. Şirketle bağlantılı hesaplar, Weibo’da serinin üyeleriyle ilgili paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Bu paylaşımlar Huawei P60 Pro’nun zum yetenekleri konusunda ipuçları veriyor.

Huawei Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su Richard Yu, P60 Pro ile çekilmiş bir güneş fotoğrafı paylaştı. Bu fotoğrafta karedeki diğer unsurların da yeterince aydınlık ve iyi görünmesi dikkat çekiyor.

Telefonun ortamın karanlık olduğu ve nesnenin arkadan aydınlatıldığı senaryolarda detaylı fotoğraflar çekebileceği de Huawei’nin altını çizdiği noktalar arasında bulunuyor. Şirketin paylaştığı videoda, Ay fotoğraflarının son derece detaylı görünmesi göze çarpıyor.

huawei p60 pro

P60 Pro’da yeni bir periskop lensin kullanıcıları beklediği söyleniyor. Bu sayede telefonun daha iyi gece fotoğrafları çekebileceği belirtiliyor. Yeni OV64B sensörün RYYB olacağı ve yeşil pikselin çıkarılması sayesinde düşük ışıklı ortamlarda çekilen fotoğrafların daha aydınlık olacağı söyleniyor. Bunun 6P lens, optik görüntü sabitleme ve 3.6x zum gibi özelliklerle geleceği de patent dosyaları sayesinde görülüyor.

Huawei P60 Pro 50 megapiksel ana kamerayla gelecek

Huawei P60 Pro’da ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX888 sensörün üstleneceği söyleniyor. Ultra geniş açılı kamera olarak ise yine 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX858 sensörün kullanılacağı belirtiliyor.

Huawei P serisi telefonlarında fotoğrafçılık alanında en iyi deneyimi sunmayı hedefliyor. P60 ve P60 Pro’da da bu hedefin değişmesi beklenmiyor. Tüm detayları öğrenmek içinse 23 Mart’a kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER