Teknoloji

Huawei P60 Pro Apple’ın yolundan gidebilir

huawei p60 pro

Huawei P60 serisi önümüzdeki hafta resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtıma doğru geri sayım sürerken, serinin üyelerinden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bunların en yenisi, Huawei P60 Pro’nun Apple’ın iPhone 14 Pro ve Pro Max’te sunduğu Dynamic Island modülüne benzer bir bileşene sahip olacağını gösteriyor.

İnternete sızan çizimlere bakıldığında P60 Pro’nun ekranında Dynamic Island tasarımından ilham aldığı görülüyor. Realme de kısa süre önce tanıttığı C55 modelinde benzer bir ekran tasarımını tercih etmişti. Bu tasarımda ekranın üstüne yerleştirilen kapsül şeklindeki modülde ön kamera ve derinlik sensörü birleştiriliyor. Huawei daha önce benzer bir yaklaşımı P40 modelinde de uygulamış, P50’de ise derinlik sensörüne yer vermemişti.

Önümüzdeki hafta tanıtılacak olan P60 serisinin üyelerinin kutularından HarmonyOS 3.1 yüklü şekilde çıkması bekleniyor. HarmonyOS 3.1 ile birlikte P60 Pro’nun yeni ekran tasarımı için bildirim ve kısayol desteklerinin sunulması öngörülüyor.

P60 Pro’nun arkasında ise iki katlı bir kamera modülünün bulunması bekleniyor. Yuvarlak unsurla ana kameraya daha fazla alan sağlanırken, diğer kameraların alttaki dikdörtgen bölüme yerleştirileceği söyleniyor.

Sızıntılara göre, telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX888 sensör üstlenecek. Yine 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 64 megapiksel telefoto kameranın da telefonda bulunması bekleniyor. 3D Uçuş Süresi de telefonun kamera özellikleri arasında sayılıyor.

Huawei P60 Pro kavisli ekranla gelecek

Paylaşılan şema, telefonun boyutlarını da gösteriyor. 176.6 mm uzunluğunda ve 74 mm genişliğinde olan P60 Pro’nun kalınlığının 7.6 mm olduğu söyleniyor.

Akıllı telefonda 6.6 inç büyüklüğünde QHD+ çözünürlüklü ekranın olacağı söyleniyor. Çizimlere bakıldığında bu ekranın kenarlara doğru kavis yaptığı görülüyor. Snapdragon 8 Gen 2’nin 4G versiyonu, 100W kablolu ve 50W kablosuz şarj destekli 5000 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Huawei P60 Pro önümüzdeki hafta P60 ve Mate X3 ile birlikte kullanıcıların karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER