Teknoloji

Huawei P40 ve P40 Pro’ya Çin’den onay geldi

huawei p40 pro

Huawei P40 serisi önümüzdeki ayın sonunda resmen gözler önüne çıkacak. Serinin üyelerinden P40 ve P40 Pro, Çin’in sertifika kurumu şimdiden TENAA’dan onay aldı. P40, ANA-AN00 ve ANA-TN00; P40 Pro ise ELS-AN00 ve ELS-TN00 model numaralarıyla TENAA’nın veri tabanına giriş yaptı.

Farklı model numaralarının akıllı telefonun Çin’de ve dünyanın diğer ülkelerinde satılacak versiyonlarını temsil ediyor olması muhtemel görünüyor. Veri tabanına bakıldığında, dört cihazın da çift mod 5G ve çift SIM desteğiyle geleceği görülüyor. Dört cihaz da Android işletim sistemiyle gelecek.

Huawei’nin bu iki cihazın yanında P40 Premium Edition olarak anılan bir model de sunması bekleniyor. Bu telefonda beş sensörlü bir arka kamera sisteminin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

huawei p40

Söz konusu sistemde 240 mm. odak uzunluğuna sahip, 10x optik zum yapabilen bir telefoto lensin bulunacağı belirtiliyor. P40’ta ise 52 megapiksel ana kameraya 40 megapiksel sine kamera ve 5x optik zum yapabilen 8 megapiksel telefoto kameranın eşlik edeceği söyleniyor.

Huawei P40 Pro’da ise dört tarafa birden kavis yapan, çentiksiz bir ekranın bulunması bekleniyor. Daha önce internete sızan bir fotoğrafta, akıllı telefonun ekranın sol üst köşesindeki deliğe yerleştirilmiş iki ön kamera görülmüştü. Mart ayının sonuna kadar P40 serisine dair yeni sızıntı ve dedikoduları duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER