Teknoloji

Yeni sızıntı Huawei P40 Pro’nun ekranı hakkında ipucu veriyor

huawei p40 pro

Akıllı telefon dünyasında gözler şu anda Samsung‘un Galaxy S20 ailesine çevrilmiş durumda. Ancak Huawei‘nin de yeni amiral gemisi telefonları üzerinde çalıştığını unutmamak gerekiyor. Bu telefonlardan biri olan Huawei P40 Pro ile ilgili son sızıntı ve iddialar da oldukça ilgi çekici görünüyor.

P40 Pro’nun selefleri P30 Pro ve P20 Pro’da bulunan ekran çentiğinden kurtulacağı iddia ediliyor. Akıllı telefonun ön kamerasının ekran üstündeki kapsül şeklindeki deliğe yerleştirileceği belirtiliyor.

P40 Pro’nun ekranıyla ilgili bir diğer çekici söylenti ise ekranın P30 Pro’ya kıyasla daha kavisli olacağı şeklinde. Sağ ve sola doğru daha fazla kavis yapacağı söylenen ekranın üst ve alt kenarlara doğru da kavisli olacağı iddia ediliyor. Kısacası P40 Pro’da kullanıcıları dört tarafa kavis yapan bir ekranın beklediği söylenebilir. Ekranın boyutlarının ise P30 Pro’yla hemen hemen aynı olacağı konuşuluyor.

Sayfanın üst kısmında gördüğünüz görsel de bu iddiayı destekliyor. Söz konusu görselde P40 Pro’nun ekran camını (ortada), P30 Pro (solda) ve Honor Magic 2’nin (sağda) ekran camlarıyla birlikte görmek mümkün oluyor.

Huawei P40 Pro ne zaman tanıtılacak?

52 megapiksel çözünürlüklü sensörün Huawei P40 Pro’da ana arka kamera görevini üstleneceği de iddia ediliyor. Bu sensörle 13 megapiksel çözünürlüklü kareler yakalamanın mümkün olacağı belirtiliyor. Ancak bu iddiaya temkinli yaklaşmak gerekiyor. Daha önce Huawei’nin P40 Pro’da 64 megapiksel çözünürlüklü bir ana kameraya yer vereceği iddia edilmişti.

Huawei’nin P40 Pro’da beyaz ve koyu gri renkleriyle seramik kaplama seçeneği sunacağı da iddialar arasında bulunuyor. Bu iddia ve dedikoduların doğruluğunu görmek içinse Çinli üreticinin mart ayında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştireceği etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER