Teknoloji

Huawei P40 Lite E Türkiye’de satışa çıktı

huawei p40 lite e türkiye

Huawei P40 serisi geçen yılların P serilerine göre daha kalabalık. Şubat sonunda bu serinin ilk üyesi P40 Lite tanıtılmış, hemen bir hafta sonrasında da Huawei P40 Lite E modeli gelmişti. İkinci telefon da Türkiye’de satışa sunuldu.

Eğer Huawei P40 Lite modeli için orta segment nitelendirmesini yaparsak, Huawei P40 Lite E için de giriş-orta segmente mensup olduğunu söyleyebiliriz. Her iki telefon da hemen hemen aynı büyüklüğe sahip, ancak P40 Lite E modelinde 720p IPS LCD ekran bulunuyor. Geçen yılın ikinci yarısında çıkan orta segment Huawei telefonlarında gördüğümüz Kirin 710F işlemciyle çalışan telefonda 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor. Ayrıca microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da artırmak mümkün oluyor.

Kamera tarafında ise P40 Lite E’nin arkasında üç kamera bulunuyor. Ana kamera 48 megapiksel çözünürlüğe sahip, ancak görüş açısı bakımından P40 Lite’ınkinin biraz daha gerisinde kalıyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör ve 2 megapiksel derinlik sensörü de var. P40 Lite modelindeki makro lens ise bu modelde bulunmuyor. Önde ise 8 megapiksel kamera, sol üst köşedeki kamera deliğine yerleştirilmiş.

Parmak izi okuyucusu arka tarafa yerleştirilmiş. Pil kapasitesi 4000 mAh ve standart 10W şarj adaptörü geliyor. Android 10 ile yüklü gelen P40 Lite E’de Huawei Mobil Servisleri var. Google uygulamaları ve Google Play Store bu telefonda bulunmuyor.

Huawei P40 Lite E, Huawei Online Mağaza’da 2499 TL’lik fiyat etiketiyle satılıyor. Huawei, bu telefonu satın alanlara Huawei Bulut Depolama servisini 12 ay boyunca ücretsiz olarak sunuyor.

Huawei P40 Lite E
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER