Teknoloji

Huawei’den P serisinin geleceğiyle ilgili ilginç başvuru

huawei p40
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisi’ne ilginç bir başvuruda bulundu. Söz konusu başvuru, Çinli şirketin amiral gemisi serilerinin isimlendirme stratejisinde değişikliğe gidebileceğini düşündürüyor. Huawei P300, P400 ve P500 markalarının ticari haklarını almaya hazırlanıyor.

Huawei’nin telefon isimlendirme stratejisinin dışarıdan bakanlar için pek kolay anlaşılacak türden olmadığı söylenebilir. Yine de, P ve Mate serilerininde isimlendirme konusu daha anlaşılır bir mantığa sahip.

P9’un ardından 2017’de P10’u tanıtan Huawei, ertesi yıl yola P20 ile devam etmişti. P20’yi de bu yıl tanıtılan P30 izlemişti. Aynı yaklaşımı Mate serisinde de uygulayan Huawei’nin sonbaharda Mate 30’u tanıtması bekleniyor.

huawei p300

Huawei P300 ismini tercih eder mi?

P300 isminin mevcut sıralama içinde kulağa pek mantıklı gelmediğini söylemek gerekiyor. P30’un ardından üç haneli döneme P400 ile başlamak daha uygun gibi görünse de, şirketlerin isim tercihleriyle takipçilerini ters köşeye yatırmasının sıra dışı bir durum olmadığını unutmamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER