Teknoloji

Huawei P30 ve P30 Pro sızıntıları tam gaz devam ediyor

huawei p30

Huawei P30 ve P30 Pro, 26 Mart’ta resmiyet kazanacak. Ancak internete sızan görseller ve özellikler, telefonlarla ilgili sürpriz beklentisini iyiden iyiye ortadan kaldırmış durumda. Bu sızıntılara son olarak, MySmartPrice sitesi tarafından paylaşılan ve resmi olduğu belirtilen ürün görselleri eklendi.

Son sızıntılar, akıllı telefonların su damlası şeklindeki ekran çentiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. P30 ve P30 Pro’nun ekrana entegre parmak izi tarayıcılarının izlerine görsellerde rastlanmasa da, arka taraftaki kamera modülleri göze çarpıyor. P30’un arkasında üç lensli bir kamera modülü bulunuyor. P30 Pro’da ise listeye dördüncü bir sensör daha yer alıyor. İki telefonun üçüncü lenslerinin birbirinden farklı göründüğünü de belirtmekte fayda var.

MySmartPrice sitesinde yer alan habere göre, Huawei P3o Pro’da Time of Flight sensörü bulunacak. f/1.6 diyafram genişlikli 40 megapiksel çözünürlüklü sensör, f/2.2 diyafram genişlikli 16 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı sensör ve f/2.4 diyafram genişlikli 8 megapiksel çözünürlüklü 10x hibrit zoom yapabilen lens, modülün diğer üyeleri arasında yer alıyor. P30 Pro’nun periskop tarzı zoom yapabileceği söylense de, henüz bu konuda kesinleşmiş bir bilgi yok.

Huawei P30’un da ToF dışında aynı sensörleri taşıması bekleniyor. Sadece üçüncü sensörün 10x yerine 5x zoom yapabileceği söyleniyor.

P30’da 6.1 inç büyüklüğünde, Full HD+ çözünürlüklü ve 19.5:9 görüntü oranına sahip düz bir ekranın bulunması bekleniyor. P30 Pro’da ise ekranın büyüklüğünün 6.47 inçe çıkacağı ve ekranın kavisli hâle geleceği söyleniyor. İki telefonun da OLED panellerinin Samsung tarafından üretildiği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Huawei P30 ve P30 Pro’nun kalbinde Kirin 980 bulunacak

P30 ve P30 Pro’nun kalbinde Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 980 yonga setinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. P30 Pro’da bu işlemciye 8 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanının olacağı söyleniyor. P30’da ise 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının bulunması bekleniyor.

Huawei P30 ve P30 Pro hakkındaki tüm detaylar, 26 Mart’ta Paris’te düzenlenecek etkinlikte ortaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER