Teknoloji

Huawei P30 Pro’nun OLED panellerini Samsung üretecek iddiası

huawei mate 20 pro

Yeni çıkan bir haber Samsung’un, Huawei’nin bu yılki amiral gemisi telefonu P30 Pro’nun tek OLED panel tedarikçisi olacağını işaret ediyor. Normal Huawei P30 modelinin de Samsung üretimi AMOLED ekrana sahip olacağı tahmin ediliyor.

Çinli sosyal ağ Weibo’da yapılan bir paylaşım, içeriden alındığı iddia edilen bilgileri içeriyor. Buna göre Huawei Samsung ile anlaştı. Buna göre amiral gemisi P30 modellerinin OLED panelleri Samsung tarafından üretilecek. Huawei’nin bu geçişi yapmak için birden fazla nedeni bulunuyor.

Öncelikle Samsung, sektördeki en büyük akıllı telefon OLED ekran tedarikçisi ve yüksek talebi karşılayacak iş gücü de bulunuyor. Buna ek olarak, Huawei tek bir tedarikçiyle muhatap olacağı için, üretim süreci biraz daha basit hâle gelecek.

Son olarak, kalite kontrolle ilgili problem de çözülebilir. LG üretimi Mate 20 Pro panelleri birtakım sıkıntılara neden olmuştu. Halbuki BOE tarafından üretilen panellerde herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. İlk haftada satılan ürünlerin birçoğunda LG paneli bulunduğu için, satışlara da bir etkisi olmuştu.

Görünen o ki, Huawei ve Samsung eski defterleri kapatacak ve yolda birlikte ilerleyecek. Ne de olsa, yüksek kaliteli bileşenlere erişmek Huawei için daha büyük önem taşıyor olsa gerek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER