Teknoloji

Huawei P30 Pro’da ABD’nin izi ne kadar?

huawei p30 pro

Huawei‘nin ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşından ne kadar etkileneceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Nikkei Asian Review, bu merakı gidermek için sıra dışı sayılabilecek bir çalışma gerçekleştirdi. Huawei P30 Pro‘yu parçalarına ayıran yayın kuruluşu, telefonda kullanılan bileşenleri üretildikleri ülkeye göre gruplandırdı. Bu ilginç çalışma sayesinde Huawei P30 Pro donanımındaki Amerikan etkisi ortaya çıktı.

Huawei P30 Pro’nun içinde toplamda 1631 bileşen bulunuyor. Bu bileşenlerin sadece 15’i ABD’de üretilmiş. Ancak söz konusu 15 bileşenin telefonun toplam üretim maliyeti içindeki oranının yüzde 16.3 seviyesinde olması dikkat çekiyor.

Bu kadar az sayıdaki bileşenin maliyetinin bu kadar yüksek olmasının sebebi ise parçalarından birinin DRAM bellek olması. P30 Pro’nun DRAM belleğinde fabrikası ABD’nin Boise şehrinde olan Micron’un imzası bulunuyor. DRAM’ın OLED ekranın ardından telefonun ikinci pahalı parçası olduğunu belirtmekte fayda var.

P30 Pro’da ABD merkezli Skyworks ve Qorvo tarafından üretilen iki adet iletişim yarı iletkeni bulunuyor. Telefonun büyük mikroçipi ise Amerikan ve Japon şirketlerinin oluşturduğu bir ortak girişimin elinden çıkma.

Huawei P30 Pro, Huawei’nin alt şirketlerinden biri olan HiSilicon tarafından üretilen yonga setini taşıyor. NAND flaş belleği Samsung tarafından üretilen telefonun kameraları ise Sony’den geliyor. Lityum iyon pili Hong Kong yapımı olan telefonun anten alıcı-vericisi ise Japon şirketleri Kyocera ve TDK tarafından üretilmiş.

İLGİLİ HABERLER