Teknoloji

Huawei P30 kamera yeteneklerini gösteren fotoğraflarla ilgili ilginç iddia

huawei p30

Huawei’nin geçtiğimiz günlerde paylaştığı P30 serisi tanıtım fotoğraflarında düzgün efektlerin kullanıldığı etkileyici fotoğraflar göze çarpıyordu. Gadget Match ve GSM Arena‘nın iddiasına göre, tanıtımda kullanılan fotoğraflar bizzat P30 yerine bir DSLR ile çekildi. Aslına bakarsanız, sektördeki birçok oyuncu tanıtım materyallerini daha da etkileyici kılmak adına bu yola başvuruyor. Huawei de alışıldık yolu tercih eden şirketlerden bir tanesi.

Huawei geçmişte de benzer bir hamleyi yapmıştı. Ağustos 2018’de, Huawei Nova 3’ün tanıtımlarında DSLR ile çekilmiş fotoğrafların kullanıldığını görmüştük. Yine Haziran 2016’da, Huawei P9 için de benzer bir durum tekrarlanmıştı.

Huawei P30’un kamera sisteminin yakınlaştırma yeteneklerinin ipuçlarını vermek amacıyla Asya’daki en büyük sosyal ağ olan Weibo’daki Huawei hesabında çeşitli tanıtım fotoğrafları paylaşılmıştı. Yukarıdaki sitelerin ortaya çıkardıklarına göre, bu fotoğraflardan üçü bizzat Huawei P30 tarafından çekilmedi. Huawei bunun yerine stok fotoğraf arşivinden dağıtılan fotoğrafları kullanmayı tercih etti. Bu fotoğraflar da DSLR makineler tarafından çekilen fotoğraflardı.

huawei p30

Geçmişte Huawei, kendisine yöneltilen DSLR ile çekilmiş fotoğraflar kullandığı iddialarına karşı, “Mobil fotoğraflar ve içerik sadece gösterim amaçlıdır. Ürün görselleri ve boyutları, aynı zamanda reklam/film içerikleri gerçektekinden farklılık gösterebilir.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir açıklama yapmıştı. Benzer bir açıklama bu son örnek için de gelecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER