Teknoloji

Yeni Huawei P20 sızıntısı prototipten farklı bir tasarımı işaret ediyor

huawei p20Huawei P20 yaklaşık 1 ay sonra resmiyet kazanacak. Ancak akıllı telefona dair sızıntılara sürekli olarak yenileri ekleniyor ve bu sızıntıların hepsi birbirinden farklı şeyleri işaret ediyor. İlk sızıntılarda P20 ile birlikte P20 Plus ve P20 Pro adını taşıyan iki telefonun tanıtılabileceği belirtilmişti. Daha sonraki sızıntılarda diğer modellerden birinin adı P20 Lite olarak değişmişti.

Ardından ortaya çıkan sızıntılarda ise P20’nin arkasında üç lensli bir kamera modülünün bulunabileceği belirtilmişti. Bu iddia, çeşitli taslaklarla da desteklenmişti. Ancak kısa süre önce gün yüzü gören ve P20’ye ait olduğu söylenen bir prototip, iki arka kamera barındırmasıyla dikkat çekmişti. Bunun üzerine Huawei’nin sadece P20 Plus’ta üç arka kameraya yer verebileceği iddiası ivme kazanmıştı.

İnternete düşen yeni bir sızıntı da Huawei’nin sadece P20 Plus’ta üç arka kamera sunma ihtimalini artırıyor. Çin’in telekomünikasyon sertifikasyon kurulu TENAA’dan sızdığı belirtilen görseller, P20 için sızan son prototipten başka bir tasarımı işaret ediyor. Arkada sadece iki kameranın yer alması ve parmak izi tarayıcısının da telefonun önünde bulunması, söz konusu görsellerin P20 Lite’a ait olabileceğini de düşündürüyor.

Huawei P20 ve yol arkadaşları hakkındaki en doğru bilgilere ulaşmak için 27 Mart’a kadar sabretmek gerekiyor. Çinli şirket, yeni telefonlarını 27 Mart’ta Fransa’nın başkenti Paris’te gözler önüne çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER