Teknoloji

Huawei P20 Pro için Avrupa’da Android 9 Pie dağıtımı başladı

huawei p20 pro inceleme p30

Huawei kısa süre önce Avrupa’daki Mate 10 Pro sahipleri için Android 9 Pie güncellemesinin dağıtımına başlamıştı. Çinli üretici daha yakın zamanda çıkan başka bir amiral gemisinin kullanıcılarına da en yeni Android sürümünü ulaştırıyor. Huawei P20 Pro sahipleri de Android 9 Pie ile buluşuyor.

Çinli üretici, P20 Pro için Android 9 Pie güncellemesinin dağıtımı konusunda Mate 10 Pro’dakiyle aynı modeli tercih ediyor. En yeni Android sürümüne ilk olarak Avrupa’daki P20 Pro sahipleri erişecek. Ancak 2018 sona ermeden dünya genelindeki P20 Pro kullanıcılarının Android 9 Pie ile tanışmış olması muhtemel görünüyor.

Huawei’nin Hicloud sunucularındaki resmi güncelleme kaydında Android 9 Pie ile birlikte gelen olağan yeniliklerin dışında farklı herhangi bir özelliğe rastlanmıyor.

Huawei P20 Pro sonrasında da güncellemelere devam edecek

Huawei P20 Pro ve Mate 10 Pro öncesinde alt markası Honor’un Honor View 10 modelini de Android 9 Pie ile güncellemişti. Çinli üretici, en yeni Android sürümünü çok sayıda cihazına getirmenin sözünü vermişti. Dolayısıyla başlayan hareketin P20 Pro sonrasında da devam edeceğini görmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER