Teknoloji

Huawei Mate 10 Pro için Android 9 Pie güncellemesi dağıtıma çıktı

huawei mate 10 pro

Huawei yeni Android sürümlerinin dağıtımı konusunda süper bir performans sergilemese de, Mate 20 ve Mate 20 Pro‘yu tanıtmaya hazırlandığı şu günlerde mevcut kullanıcılarına hoş bir sürpriz yaptı. Huawei Mate 10 Pro için hazırlanan Android 9 Pie güncellemesi, Avrupa’da cihaz sahipleriyle buluşmaya başladı.

Huawei’den henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan Mate 10 Pro kullanıcıları, cihazlarında güncellemeyi görmeye başladıklarını sosyal ağlar üzerinde dile getiriyor. Mevcut bilgiler, akıllı telefonun BLA-L09 veya BLA-L29 seri numaralı versiyonlarına güncellemenin geldiğini gösteriyor.

Huawei Mate 10 Pro, Google’ın resmi Android P beta programına dahil olan telefonlardan biri değildi. Söz konusu programa dahil olan OnePlus 6, Essential Phone ve Nokia 7 Plus gibi cihazlar, Android 9 Pie güncellemesini almaya uzun süre önce başlamıştı.

Huawei Mate 10 Pro, P20, Honor 10 ve Honor V10 gibi akıllı telefonlarının da dahil olduğu Android 9 açık ön izleme programını yaklaşık 1 ay önce başlatmıştı. Mate 20 ve Mate 20 Pro’nun çıkışı öncesinde güncellemenin nihai sürümünün hazır hâle gelmesinin Huawei’nin hanesine artı olarak yazılacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER