Teknoloji

Huawei P20 sızıntısı ekran üstündeki çentiği ve üç lensli arka kamerayı gösteriyor

Apple, iPhone X’da tercih ettiği tasarım ve yer vermediği bileşenler nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalmış; hatta bu eleştiriler dalga geçme noktasına ulaşmıştı. Ancak bu eleştiriler, rakiplerinin yeni cihazlarının tasarımı konusunda Apple’dan ilham almasını engellememiş gibi görünüyor. Huawei P20, bu durumun en somut örneklerinden biri olacağa benziyor. İnternete sızan fotoğraflar, Huawei’nin müstakbel amiral gemisinin dikkat çekici yönlerini ve iPhone X ile olan benzerliğini ortaya koyuyor.

Söz konusu benzerlikler arasında göze ilk olarak ekranın üst kısmındaki çentik çarpıyor. Özellikle Android telefonlar için ekran üzerine çentik yerleştirmek, daha sorgulanabilir bir tercih gibi görünüyor. Çentik sayesinde ekran çerçevesini daha da ince hâle getirmek mümkün olsa da, Android arayüzünde ekranın üst kısmının iOS’e kıyasla daha kalabalık olması, kullanışlılık konusunda bazı soruların oluşmasına neden oluyor. Sızan fotoğraflar, P20’de görece büyük bir çentiğin bulunacağını gösteriyor.

P20’nin iPhone X’a kıyasla daha dar olacağı belirtilse de, çentiğin ekran üzerinde hatırı sayılır bir alan kaplayacağı anlaşılıyor. Çentiğin normalde bildirim ikonlarına ayrılan alanı işgal ettiği de görülüyor. Ancak Huawei’nin Android’in kullanıcı arayüzünü de yoğun biçimde modifiye ettiği biliniyor. Bu nedenle şirketin bu duruma çözüm bulmakta zorlanmayacağı düşünülüyor.

huawei p20P20’nin arka panelinde de ilginç tercihler göze çarpıyor. Daha önce internete sızan ve P20 için hazırlandığı söylenen kılıflar, cihazın arkasında üç lensli bir kamera kurulumunun bulunabileceğini göstermişti. Sızan fotoğraflar da bu durumu doğruluyor. Dikkat çeken bir diğer nokta ise telefonun arkasında bir parmak izi tarayıcısının bulunmaması oluyor. Bu tercihle P20 ile iPhone X arasındaki benzerliklere bir yenisi daha eklenmiş oluyor. P20 modellerinden birinin arkasında çift kamera ve parmak izi tarayıcısının bulunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Huawei P20 27 Mart’ta tanıtılacak

Huawei P20, 27 Mart’ta Paris’te düzenlenecek etkinlikte resmen tanıtılacak. Etkinlikte P20’ye P20 Plus ve P20 Lite’ın da eşlik etmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER