Teknoloji

Huawei P20 ve Mate 10 serileri yakında Android 9 Pie ile tanışacak

huawei p20 pro inceleme p30

Huawei P20 serisi telefonlarıyla birlikte Android 9 Pie güncellemesinin dağıtımına başlayacağını açıkladı. P20 serisinin ardından Mate 10 serisi için güncellemenin yayınlanacağı belirtildi. Çinli üretici Android 9 Pie beta programını 9 telefonla başlatmıştı.

Huawei’nin vaadini gerçekleştirmesi için de çok uzun bir süre boyunca beklemek gerekmeyecek. Android’in en yeni versiyonunu çalıştıran Huawei cihazlarına Wi-Fi Alliance tarafından sertifika verilmesi, güncellemenin akıllı telefonlara dağıtılmaya hazır olduğunun işareti olarak değerlendiriliyor.

Wi-Fi Alliance tarafından sertifika alınan Huawei markalı telefonlar şu şekilde sıralanıyor: P20, P20 Pro, Mate 10 ve Mate 10 Pro.

Listede P20 lite ve Mate 10 Lite modellerinin bulunmayışı hemen göze çarpıyor. Huawei’nin ikinci Android 9 Pie güncellemesi dalgasına söz konusu telefonları dahil etmesi muhtemel görünüyor.

Huawei’nin listesinde söz konusu telefonlara ek olarak başka cihazlar da yer alıyor. Mate 10 Porsche Design, Mate RS Porsche Design, Honor 10, Honor V10 ve Honor Play, Android 9 Pie güncellemesini alacak telefonlar arasında gösteriliyor.

Huawei P20 ve Mate 10 serileri için Android 9 Pie dağıtımına yakında başlayacak olsa da, güncellemenin tüm cihazlara ulaşmasının zaman alacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER