Teknoloji

Huawei tüm telefonlarında performans modunu sunacak

Huawei P20 Pro

Huawei geçtiğimiz hafta içinde benchmark testlerinde hile yaparken yakalanmıştı. Konuyla ilgili haberlerin çıkmasının ardından şirket, durumu telafi etmek için hızlı davranıyor. Geçtiğimiz hafta sonuna girilirken bir duyuru yapan şirket, kullanıcılara telefonlarını “performans modu” olarak adlandırılan özel bir modda çalıştırmalarına izin verecek.

Şirket, müşterilerin telefonlarıyla istediklerini yapma haklarına saygı duyduğunu ve bu performans modunu sunacağını belirtiyor. Bu modda cihaz daha hızlı çalışacak biçimde optimize edilebilecek, ancak telefonun pili biraz daha hızlı tüketilecek. Kullanıcılar, Huawei’nin özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü EMUI’ın 9.0 numaralı gelecek sürümüyle birlikte bu modu seçmeye başlayabilecekler.

AnandTech sitesi Huawei’nin, özellikle 3DMark olmak üzere, benchmark testlerinde daha iyi performans göstermesi amacıyla akıllı telefonlarını optimize ettiğini ortaya çıkarmıştı. 3DMark da bu durumun ortaya çıkmasının ardından Huawei P20, Huawei P20 Pro, Huawei Nova 3 ve Honor Play telefonlarını sıralamadan çıkardı.

Telefonlar benchmark yazılımını tespit edecek biçimde tasarlandı ve performans da buna göre optimize ediliyordu. Ne var ki, tanınmayan bir program ile benzer seviyede bir performans elde edilmiyordu. Bu da telefonların, ne zaman daha iyi performans sergilemesi gerektiğini bilmediğini ve normal bir kullanım durumu performansını doğru biçimde yansıtmadığını ortaya çıkarıyordu.

Aslına bakarsanız, Huawei‘nin performans modunu açması çoğu kullanıcı için önemli olmayacaktır. Bu daha çok benchmark test sonuçlarını önemseyen ve istediklerinde en yüksek performansa ulaşmak isteyenleri tatmin etme amaçlı bir adım niteliğini taşıyor. Özellikle telefonlarında sık oyun oynayan kişiler, oyuna başlamadan önce bu modu etkinleştirebilirler.

Bu arada 3DMark, Huawei’nin performans modunu tüm telefonlarına getirmesinden sonra sonuçlarda Huawei’nin telefonlarına yer vermeye başlayacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER