Teknoloji

Huawei P20, P20 Pro ve Mate 10 Pro’ya ağustosta GPU Turbo geliyor

Huawei P20 Pro İncelemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei p20Eğer bir Huawei P20, Huawei P20 Pro veya diğer Huawei akıllı telefonlarından bir tanesine sahipseniz, yakında oyun performansının biraz daha iyi hâle geldiğini göreceksiniz. Çünkü Çinli şirket GPU Turbo güncellemesini birçok telefonuna getiriyor.

Söz konusu güncelleme daha önce sadece Honor cihazları için duyurulmuştu. Bunun sayesinde grafik işleme verimliliğinin yüzde 60’a varan oranda arttığı, aynı zamanda yonga setin genel güç tüketiminin de yüzde 30’a kadar düşürüldüğü belirtilmişti. Diğer bir deyişle, oyunlar daha iyi şekilde çalışacak, aynı zamanda cihazınızın pili de daha uzun süre gidecek.

GPU Turbo başlangıçta sadece PUBG Mobile ve Mobile Legends: Bang Bang oyunlarında çalışacak. Ancak daha sonra yeni oyunlar için desteklerin de duyuruları gerçekleştirilecek.

Yükseltme bir yazılım güncellemesi olarak yapılacak. Huawei P20, Huawei P20 Pro, Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Pro, Huawei Mate RS Porsche Design ve Huawei Mate 10 Porsche Design modellerine ağustos ayı içinde bu güncelleme ulaştırılacak.

Huawei Mate 10 Lite, Huawei P Smart, Huawei P20 Lite, Nova 2i ve Y9 2018 modelleri eylül ayında; Huawei Mate 9, Huawei Mate 9 Pro, Huawei P10 ve Huawei P10 Plus telefonları da kasım ayında GPU Turbo’yu alacak.

Tüm bunların öncesinde Honor 10, GPU Turbo’yu alan ilk cihaz olacak. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de satışa sunulan telefonun 3 Ağustos’tan itibaren bu güncellemeyi alacağı belirtiliyor.

GPU Turbo’nun yanı sıra, Honor 10 AIS (otomatik görüntü sabitleme) özelliğini de alacak. Bu, fotoğraf veya video çekerken cihazda meydana gelebilecek titremeleri telafi edecek. Böylelikle fotoğraflar daha net, videolar da daha durağan olacak.

İLGİLİ HABERLER