Teknoloji

Huawei Nova 8 SE’nin tanıtım tarihi belli oldu

Huawei Nova 7 SE nisan ayında tanıtılmış, geçtiğimiz ay da Nova 7 SE 5G Youth tanıtılmıştı. Bu akıllı telefonun takipçisine dair haberler de bir süre önce gündeme gelmişti. Huawei, Nova 8 SE için beklenen işareti de sonunda verdi ve telefonu 5 Kasım’da tanıtacağını duyurdu.

Huawei’nin Weibo’daki paylaşımı, Nova 8 SE’nin tasarımı konusunda fikir edinmeye yardımcı oluyor. Akıllı telefonun arkasında kare şeklinde bir kamera modülü bulunuyor ve burada dört sensör yer alıyor. iPhone 12’ye benzer biçimde düz bir çerçeveye sahip olduğu görülen telefonun ses kontrol tuşları ve güç butonu da sağ kenarda bulunuyor.

Başka bir tanıtım afişi ise Nova 8 SE’nin tasarımını çok net gösteriyor. Bu afiş renk seçeneklerinin yanı sıra bazı özellikleri de görülüyor. 6.53 inç OLED ekran, 64 megapiksel ana arka kamera ve 66W hızlı şarj desteği gibi özellikler göze çarpıyor.

huawei nova 8 seNova 8 SE’nin tüm teknik özellikleri henüz ortaya çıkmış değil. Ancak dedikodulara göre, telefonun OLED ekranı 60Hz yenileme hızına ve Full HD+ çözünürlüğe sahip olacak. Telefon için Dimensity 720 ve Dimensity 800U olmak üzere iki işlemci seçeneğinin sunulacağı belirtildi.

huawei nova 8 se64 megapiksel ana arka kameraya 8, 2 ve yine 2 megapiksel çözünürlüklü üç sensörün eşlik etmesi bekleniyor. Huawei Nova 8 SE, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3800 mAh kapasiteli pilinden alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER