Teknoloji

Huawei Nova 7 serisinin yeni üyesi resmi belgelerde görüldü

huawei nova 7 se life
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei’nin yeni bir Nova 7 SE versiyonu üzerinde çalıştığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Bu yeni versiyonun adının ne olacağı, resmi belgelerde ortaya çıktı. Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’daki kayıtlara göre, telefon Huawei Nova 7 SE Life adıyla resmiyet kazanacak.

TENAA’nın belgelerinde telefonun “2.4 GHz sekiz çekirdekli” bir işlemci taşıyacağı belirtiliyor. Bu tarif Nova 7 SE’nin kalbindeki Kirin 820 ile de örtüşüyor. Ancak Huawei’nin bu modelde MediaTek’in Dimensity 800U işlemcisini tercih edeceği söyleniyor. 7nm mimarisiyle üretilen işlemci, grafik performansı bakımından Kirin 820’nin biraz aşağısında kalıyor.

Huawei’nin neden böyle bir değişiklik yaptığını tahmin etmek çok zor değil. Kısa süre önce TSMC’ye yonga sipariş edemez hâle gelen şirket bundan öncesinde odak noktasını Mate 40 serisi için gerekli stoğu tedariği sağlamaya kaydırmıştı. Huawei bu nedenle orta segment cihazları için farklı arayışlara yönelmişti.

İşlemci dışında Nova 7 SE Life’ta bir değişiklik söz konusu değil. Akıllı telefonda 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı bulunuyor. 6.5 inç büyüklüğünde HD+ ekran, 3900 mAh pil ve 40W hızlı şarj da değişmeyen unsurlar arasında yer alıyor.

Akıllı telefonun dörtlü arka kamera sisteminde ana kamera görevini yine 64 megapiksel sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki kamera sistemi tamamlıyor. Telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

Huawei Nova 7 SE Life için henüz resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak TENAA belgelerinin hazır olması, telefonun duyurusunun uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER