Teknoloji

Huawei MediaPad M6’nın tasarım detayları ortaya çıktı

huawei mediapad m6

Huawei, 21 Haziran’da önemli duyurular yapmaya hazırlanıyor. Şirketin nova 5 ailesinde dört yeni akıllı telefonu duyurması bekleniyor. Bu dört telefona Huawei MediaPad M6 tabletin eşlik edeceğine dair haberler de bir süredir etrafta dolaşıyor. Çinli üreticiden gelen bir paylaşım MediaPad M6’nın varlığını doğrularken, tabletin iki farklı ekran boyutu seçeneğine sahip olacağını da gösteriyor. Varlığı daha önceden bilinen 8.4 inçlik modele 10.7 inç ekranlı başka bir modelin daha eşlik edeceği görülüyor.

Bu iki model arasındaki tek fark ise ekran boyutu olmayacak. 8.4 inçlik modelde dikey modda kullanımı öne çıkaracak olan Huawei, ön kamerayı kısa kenarlardan birine yerleştirirken, uzun kenarları da hatırı sayılır ölçüde inceltiyor. Paylaşılan görselde görünmeyen Huawei logosunun ise alt kenara yerleştirildiği ve fiziksel ana ekran tuşunun kaldırıldığı düşünülüyor.

MediaPad M6’nın 10.7 inç ekranlı versiyonunda ise yatay modda kullanım ön plana alınıyor. Bu nedenle ön kamera uzun kenarlardan birine alınırken, diğer uzun kenarda da Huawei logosu görülüyor. Bu modelde kısa kenarların kalın olması dikkat çekse de, buna pek fazla şaşırmamak gerekiyor. Daha büyük ekranlı tabletlerde multimedya içerik tüketimi daha yoğun oluyor ve bu cihazları kenarlarından tutmak için biraz daha geniş alana ihtiyaç duyuluyor.

huawei mediapad m6Huawei MediaPad M6 ile ilgili diğer sorulara cevap almak için yarına kadar sabretmek gerekiyor. Ancak tablette Kirin 980 işlemcinin ve SuperCharge şarj teknolojisinin bulunma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER