Teknoloji

Huawei nova 5 serisi sızıntılarının ardı kesilmiyor

huawei nova 5 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei nova 5 serisini cuma günü tanıtmaya hazırlanıyor. Şirketin yeni akıllı telefonların yanında bir tableti de gözler önüne çıkarabileceği konuşuluyor. Serinin üyelerinden Huawei nova 5 Pro ve nova 5’e ait olduğu söylenen fotoğraflar ve teknik özellikler, tanıtım etkinliğine kısa bir süre kala gün yüzüne çıktı.

nova 5 Pro’nun hem fotoğrafları internete sızarken, nova 5’in teknik özellikleri de AnTuTu benchmark testi sonuçlarında görüldü. Her iki sızıntı da beklenen tasarımsal ve teknik özellikleri büyük ölçüde doğruluyor.

nova 5 Pro sızıntısında göze ilk olarak su damlası şeklindeki ekran çentiği ve dört lensli arka kamera modülü çarpıyor. nova 5 ve nova 5i modellerinden farklı olarak, bu modelde parmak izi tarayıcısının OLED ekranın içine yerleştirildiği belirtiliyor. 40W Huawei Supercharge teknolojisine sahip telefonun fotoğraflarında oldukça canlı iki renk seçeneği görülüyor.

Bu renk seçenekleri akıllara Honor 20 Pro’nun Hayalet Mavisi ve Hayalet Siyahı renk seçeneklerini getiriyor. Hayalet Mavisi’nin özünde menekşe rengi olduğunu, Hayalet Siyahı’nın ise yeşil tonları barındırdığını belirtmekte fayda var.

Huawei nova 5 ise AnTuTu benchmark testinden 315.816 gibi etkileyici bir puan alıyor. Bu testte 300.000 puan barajını aşan cihaz sayısının çok fazla olmadığını belirtmek gerekiyor. Kirin 980 işlemci, Mali G76 grafik işlemcisi, 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı, benchmark testinin ortaya çıkardığı teknik özellikler arasında bulunuyor. Full HD+ çözünürlüklü ekrana sahip olan telefonda 32 megapiksel ön kamera ve 40W şarj teknolojisinin yer alacağı daha önce açıklanmıştı.

Huawei nova 5 Pro ve nova 5 serisinin diğer üyeleriyle ilgili tüm detayları duymak için cuma gününe kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER