Teknoloji

Huawei MatePad 10.4 tabletin tanıtım tarihi belli oldu

huawei matepad 10.4

Huawei MatePad 10.4 tabletle ilgili sızıntılar bir süredir artmıştı. Çinli üretici sonunda tabletin resmi tanıtım tarihini de duyurdu. Huawei’nin Weibo hesabından yapılan paylaşıma göre, MatePad serisinin en yeni üyesi 23 Nisan’da tanıtılacak.

Huawei daha önce Nova 7 serisi akıllı telefonlarını da aynı tarihte tanıtacağını duyurmuştu. Yeni MatePad’in adından da anlaşılacağı üzere 10.4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı biliniyor. Bu ekranın Full HD+ çözünürlüklü olması bekleniyor.

MatePad 10.4’ün önünde 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Arka tarafta ise LED flaşın eşlik ettiği 8 megapiksellik başka bir kamera daha kullanıcıları karşılıyor. Harman Kardon imzalı dörtlü hoparlör sistemi de MatePad 10.4’ün vadettikleri arasında bulunuyor.

huawei matepad 10.4

MatePad 10.4’ün kalbinde Kirin 810 işlemcinin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu işlemciye 4 veya 6 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB olarak sıralanıyor.

Huawei MatePad 10.4, enerjisini 7250 mAh kapasiteli pilinden alacak. Wi-Fi ve LTE versiyonları bulunan tablet, Huawei’nin M-pen isimli kalemini de destekleyecek. Ancak bu kalem ayrı şekilde satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER