Teknoloji

Huawei’nin yeni tabletinin özellikleri afiş sızıntısıyla ortaya çıktı

huawei abd virus elektrikli otomobil

Akıllı telefon pazarının en önemli oyuncularından biri hâline gelen Huawei, başka ürün kategorilerini de ihmal etmiyor. Şirket, tablet arayanlar için de yeni seçenekler hazırlamayı sürdürüyor. Huawei MatePad, yakında bu seçenekler arasındaki yerini alacak gibi görünüyor.

MatePad’e dair en net işaret de kısa süre önce ortaya çıktı. Tablete ait afiş, Çin’de bir mağazanın vitrininde fotoğraflandı. Söz konusu afiş, MatePad’in tasarımının yanı sıra bazı teknik özelliklerini de ortaya koyuyor. Tabletin 2K çözünürlüğe sahip çentiksiz ekranının 10.4 inç büyüklüğünde olduğu söyleniyor.

Arka tarafta ise 8 megapiksel çözünürlüklü olduğu belirtilen LED flaş göze çarpıyor. Bu fotoğrafta pek belli olmasa da, MatePad’in önünde selfie’ler ve video sohbetler için 8 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın daha olduğu belirtiliyor.

Huawei MatePad’in USB-C girişini de afişte fark etmek mümkün. M-Pen desteği de bulunan kalem için beyaz ve gri olmak üzere en az iki renk seçeneğinin sunulacağı da afişin gösterdikleri arasında yer alıyor.

Afişe göre, Huawei’nin yeni tabletinin kalbinde Kirin 810 işlemci bulunuyor. Tablette “eğitim merkezi” olarak adlandırılan bir uygulamanın da mevcut olduğu belirtiliyor. Bunun çocuklar için hazırlanmış bir uygulama olduğu düşünülüyor.

huawei matepad

Huawei’den henüz MatePad için resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak tabletin EMUI 10.1 Lite kullanıcı arayüzüne sahip olduğu ve enerjisini 7250 mAh kapasiteli pilinden alacağı belirtildi.

Huawei MatePad LTE ve Wi-Fi versiyonlarıyla raflardaki yerini alacak. LTE versiyon için 4 GB RAM/64 GB depolama alanı ve 6 GB RAM/128 GB depolama alanı seçenekleri sunulacak. Wi-Fi versiyonda ise 4 GB RAM’e 64 veya 128 GB depolama alanı eşlik edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER