Teknoloji

Huawei MateBook X ve MateBook 14 tanıtıldı

huawei matebook x

Huawei, bugün geliştirici konferansının bir parçası olarak, yeni dizüstü bilgisayarlarından ikisi olan MateBook X ve MateBook 14’ün güncellenmiş sürümlerini tanıttı. Bu ürünler önce Çin’de satışa sunulacak, arkasından da dünya çapında satışa sunulacak.

MateBook X, yüzde 90 ekran-gövde oranına sahip 13 inç, 3000 x 2000 çözünürlüklü ekrana, Wi-Fi 6 desteğine sahip ve Intel 10. Nesil i7-10510U CPU ile öne çıkıyor. Bu arada MateBook 14, 14 inç 1440p ekrana sahip ve gücü Ryzen 4800H ile maksimuma çıkıyor.

MateBook X, Huawei’nin dizüstü bilgisayar serisindeki amiral gemisi MateBook X Pro‘nun hemen altında yer alıyor. X Pro gibi ayrık bir grafik kartı seçeneği yok. Ancak bunun yerine maksimum 13,6 mm kalınlığa ve sadece 1 kg ağırlığa sahip ince, hafif ve fansız bir tasarım elde edeceksiniz. Bağlantı tarafında ise, her ikisi de dizüstü bilgisayarı şarj etmek için kullanılabilen bir çift USB-C bağlantı noktasının yanı sıra 3,5 mm kulaklık jakı var.

Huawei, MateBook X ile yeni bir dokunmatik touchpad sunuyor. Bir önceki modele göre daha geniş bir yüzey alanına sahip olmasının yanı sıra, Huawei, “Serbest Dokunuş” izleme dörtgeninin “tam dokunsal geri bildirimi” desteklediğini ve bunun da Apple’ın sunduğu Force Touch trackpad’e benzer bir ses çıkardığını söylüyor. Huawei Share’i etkinleştirmek için NFC etiketi de bu izleme dörtgeninin altında bulunuyor. Dizüstü bilgisayarı kontrol etmenin başka bir yolunu istiyorsanız, 3:2 en boy oranlı ekranda çoklu dokunma da etkin durumda bulunuyor.

huawei matebook x
Huawei MateBook X

Özellikleri tamamlayacak olursak MateBook X, 16 GB’a kadar RAM ve 512 GB SSD ile birlikte geliyor. Ayrıca Intel i5 CPU ile çalışan bir versiyon da olacak. Yerleşik bir parmak izi okuyuculu bir güç düğmesi bulunuyor ve dizüstü bilgisayarda, Huawei’nin diğer dizüstü bilgisayarlarında gördüğümüz klavye üzerindeki tuşlardan birinin altında gizlenmiş gömme web kamerası da mevcut. Yani kamera kapalıyken fiziksel olarak engelleniyor. MateBook X gümüş, yeşil, mavi ve pembe renklerde satışa sunulacak. Huawei, MateBook X’in i7 modelinin 1799 Euro’ya, i5 modelinin ise 1599 Euro’ya yurt dışında satılacağını söylüyor. Her ikisi de ekim ayında satışa çıkacak.

MateBook 14’ün yeni sürümünün de küresel lansmanı yapıldı. Bu yılki büyük güncellemeler, dizüstü bilgisayarın entegre grafikli bir AMD Ryzen 4800H CPU, 16 GB RAM ve 512 GB SSD ile daha yüksek seviyeye çıkarılması oluyor. Huawei, 56 Wh’lık pilinin 1080p videoyu 10 saat boyunca sürekli olarak oynatabileceğini söylüyor.

Huawei MateBook 14
Huawei MateBook 14

MateBook 14, 15.9 mm ile MateBook X’ten biraz daha kalın ve 1.49 kg ile daha ağır bir gövdeye sahip. 14 inç, 3:2 ekranı daha büyük olmasına ve çoklu dokunmayı desteklemesine rağmen çözünürlüğü 1440p ile sınırlı kalıyor. Huawei, ürünün yalnızca gri renkte satılacağını söylüyor. MateBook 14 iki USB-A bağlantı noktası, HDMI, USB-C ve 3,5 mm kulaklık girişi dahil olmak üzere daha geniş bir bağlantı noktası seçeneği sunuyor. Dizüstü bilgisayar ekim ayından itibaren, Ryzen 5 4600H, 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip bir model için 849 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 16GB RAM ve 512GB depolama alanına yükseltmek 949 avrouya mal olacak. Son olarak Ryzen 7 4800H’ye sahip model 16GB RAM ve 512GB depolama alanıyla gelecek ve 1049 avroya satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER