Teknoloji

Huawei Mate 40 Pro DxOMark listelerinin zirvesine yerleşti

huawei mate 40 pro

Huawei Mate 40 Pro incelemeleri tanıtımdan hemen sonra internette dolaşmaya başladı. Akıllı telefonların kamera özelliklerini mercek altına alan ve notlandıran DxOMark sitesi de Mate 40 Pro’yu değerlendirdi. Huawei Mate 40 Pro hem arka hem de ön kamera performansıyla DxOMark listelerinin zirvesine yerleşmeyi başardı.

Mate 40 Pro, DxOMark’ın değerlendirmesinde fotoğraf kategorisinde 140 puan aldı. Değerlendirmede özellikle telefonun tüm ışık seviyelerinde son derece yüksek olan dinamik aralığına dikkat çekiliyor. Zorlu ışık koşullarında bile dinamik aralığın oldukça geniş olduğu belirtiliyor. Bu da Mate 40 Pro’nun kamerasının düşük ışık performansının bir hayli etkileyici olduğu anlamına geliyor.

Kameranın tüm ortam ışığı seviyelerinde yüksek detaylı ve düşük gürültülü kareler yakalayabildiği belirtilirken, ana kameranın otomatik odaklama performansının doğru ve gecikmesiz olduğuna da dikkat çekiliyor. Portre modunun performansının DSLR makinelerinkine yakın olması da DxOMark değerlendirmesinde paylaşılan noktalar arasında bulunuyor. Renk işlemesinin çok iyi olduğu da vurgulanıyor.

huawei mate 40 pro dxomarkUltra geniş açılı kameranın kalitesi bir hayli iyi görünüyor. Ancak bunun piyasadaki en dar ultra geniş açılı kameralardan biri olduğu da belirtiliyor.

Mate 40 Pro video performansıyla da 116 puan alıyor. Kamera tüm senaryolarda gürültü seviyesi düşük, detay seviyesi yüksek görüntüler kaydedebiliyor. Renkler hoş görünürken, otomatik beyaz dengesi de iyi işliyor. Otomatik odaklama doğru çalışırken, nesne mesafesindeki değişikliklere de hemen uyum sağlanıyor. Video sabitlemenin iyi işlemesi de sinemasal bir etki yaratıyor. Sadece çok düşük ışıklı ortamlarda yapılan çekimlerde kareler arasında keskinlik farkı görülüyor.

Mate 40 Pro’nun ön kamerası da düşük ışıklı ortamlarda da iyi bir yüz pozlaması sağlıyor. Bu kameranın da dinamik aralığının oldukça yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor. Arkadan gelen ışığın düşük olduğu ortamlarda ve diğer yüksek kontrastlı sahnelerde de bu fazlasıyla işe yarıyor. Ön kameranın fotoğraf puanı 110, video puanı ise 96 oldu.

Huawei Mate 40 Pro, DxOMark testinden arka kamera testinden genel olarak 136, ön kamera testinden de 104 puan aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER