Teknoloji

Huawei Mate 60’ın kamera tasarımı yeni sızıntıyla görüldü

huawei mate 60

Huawei Mate 50 serisini geçtiğimiz yılın eylül ayında tanıtmıştı. Şirketin bu yıl da aynı takvimi tercih etmesi bekleniyor. Bu da Huawei Mate 60 serisinin birkaç hafta sonra tanıtılacağı anlamına geliyor. Seriyle ilgili sızıntılara da yenileri eklenmeye devam ediyor. Bunların sonuncusu telefonun arka kamera tasarımıyla ilgili.

Görünen o ki, Mate 60 yuvarlak bir kamera modülüyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu da telefonun arka panel tasarımının seleflerine benzeyeceği anlamına geliyor. İnternete sızan ve telefonun arka kapak levhasına ait olduğu söylenen bir görsel de bu beklentiyi destekliyor.

Görsele bakıldığında yuvarlak modülde kameralar için dört deliğin bulunduğu görülüyor. Ekstra sensörler için açılan yuvarlaklar da göze çarpıyor. Kameraların yerlerinin Mate 50’dekinden farklı olması da dikkat çeken bir diğer nokta oluyor. Şirketin telefonun periskop zoom kamerasında yeni bir teknolojiyi kullanacağı iddiası da daha önce gündeme gelmişti. Kamera modülünün altındaki alana ise telefonun kablosuz şarj bobini yerleştirilecek gibi görünüyor.

huawei mate 60

Huawei Mate 60 serisinde hangi işlemci kullanılacak?

Huawei Mate 60 serisinde şirketin kendi tasarımı olan bir çipin kullanılabileceği söyleniyor. Ancak şu aşamada şirketin tercihini Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2’den yana kullanma ihtimali daha yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER