Teknoloji

Huawei Mate 60 Pro+ DxOMark’ta yeni kamera şampiyonu

huawei mate 60 pro+

Huawei, DxOMark kamera testlerinde yeni bir rekor kırarak, Huawei Mate 60 Pro+ modeli ile akıllı telefonlar arasında en iyi kamera performansına sahip cihaz ünvanını kazandı. Mate 60 Pro+, 157 puan alarak, küresel sıralamada ve Ultra-Premium segmentinde birinci sıraya yükseldi, böylece Huawei Mate 60 Pro’yu sadece bir puan farkla geride bıraktı.

Huawei Mate 60 Pro+’ın dikkat çekici kamera özellikleri

  • 48 MP Birincil Sensör: OIS, f1.4-4.0 24mm PDAF destekli bu sensör, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekme imkanı sunuyor.
  • 40 MP Ultra Geniş ve 48 MP Telefoto Sensörler: Bu sensörler, 3,5x optik ve 100x dijital zoom özellikleriyle dikkat çekiyor.
  • Huawei XMAGE Görüntüleme Sistemi: Renk doğruluğu ve parlak görüntüler için tasarlanmış bu sistem, Huawei’nin imzasını taşıyor.
huawei mate 60 pro+

Huawei Mate 60 Pro+, DxOMark puanlamasında fotoğraf çekimlerinde 160, bokeh çekimlerinde 80 ve ön izleme için 83 puan aldı. Yakınlaştırma ve video skorları sırasıyla 152 ve 148 olarak kaydedildi. Bu puanlar, Huawei P60 Pro+’ı segmentinde lider konuma taşıdı. En yakın rakipleri arasında Oppo Find X6 Pro, Honor Magic5 Pro ve Apple iPhone 14 Pro Max gibi modeller yer alıyor.

DxOMark gibi bağımsız kıyaslama platformlarının sonuçları, tüketicilerin akıllı telefon tercihlerinde önemli bir rol oynuyor. Bu başarının ardından, Huawei Mate 60 Pro+’ın, satoşta olduğu ülkelerin piyasasındaki konumunun daha da güçlenmesini ve özellikle fotoğrafçılığa önem veren tüketiciler arasında popüler olmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER