Teknoloji

Huawei Mate 40 serisinin kamera tasarımı için ipucu

huawei mate 40

Akıllı telefon pazarında büyük üreticiler kendilerini rakiplerinden ayrıştırabilmek için arka panel tasarımlarına ayrı bir önem veriyor. Apple ve Google kamera modülleri için kare tasarımı tercih ederken, Samsung’un telefonlarında ise dikdörtgen kamera modülleri görüyoruz. Huawei ise Mate 40 serisiyle birlikte daha sıra dışı bir tasarımı tercih edecek gibi görünüyor.

Mate 40 serisinin tanıtım etkinliği için paylaşılan resmi bir afiş, serideki telefonlardan en azından birinde altıgen veya sekizgen kamera modülü tasarımının tercih edilebileceğinin ipucunu veriyor. Buma ek olarak, fiziksel ses kontrol tuşlarının varlığı da dikkat çekiyor. Bu da Huawei’nin Mate 30 serisinde sunduğu sanal tuşlardan vazgeçmiş olabileceğini düşündürüyor.

Şimdiye kadarki sızıntılar, Mate 40 serisinin kameralarının tıpkı Mate 30 serisinde olduğu gibi yuvarlak bir modül içine yerleştirileceğini düşündürmüştü. Sızan taslak tasarımlar da bu beklentiyi kuvvetlendirmişti. Ancak Huawei yöneticisi He Gang tarafından paylaşılan görsel bu durumu değiştiriyor.

Burada başka bir ihtimalin daha varlığından söz etmek gerekiyor. Huawei’nin Mate 40 serisinin üyeleri için farklı tasarımları tercih etmesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Bu durum gerçekleşirse, Mate ailesi için 2016’dan sonra bir ilk olacak. Huawei 2016’dan bu yana Mate ismi altında birden fazla amiral gemisi cihaz çıkarıyor.

Huawei Mate 40 serisi 22 Ekim’de resmiyet kazanacak. Akıllı telefonların tasarımları, fiyatları ve çıkış tarihleriyle ilgili tüm detaylar bu tarihte öğrenmek mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER