Teknoloji

Huawei Mate 40 serisi Kirin 1000 işlemciyle gelecek

Turkcell ve Huawei'den iddialı akıllı telefon hedefi

Huawei Mate 40 serisi yılın ikinci yarısının merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Seri hakkındaki dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Kısa süre önce Huawei’nin yeni 5nm işlemcisi Kirin 1000’in Mate 40 serisinde kullanılacağı iddiası gündeme gelmişti. Bu iddia, işlemci endüstrisinde uzman olduğunu belirten bir Weibo kullanıcısı tarafından da doğrulandı.

“Mobile chip expert” (Mobil yonga uzmanı) rumuzlu Çinli kullanıcı; ABD’nin uyguladığı yeni yaptırımlara rağmen, Huawei’nin Mate 40 serisinde 5nm Kirin işlemciye yer vereceğini belirtti. Aynı paylaşımda Huawei’nin 2020’nin dördüncü çeyreğinde 8 milyon Mate 40 serisi telefon sevkiyatı yapmayı hedeflediği bilgisi de yer alıyor.

Daha önceki sızıntıda 5nm Kirin işlemcinin üretiminin Tayvanlı TSMC tarafından gerçekleştirilebileceği belirtilmişti. Bu işlemcinin adının Kirin 1020 olacağı söylense de, son sızıntılarda Kirin 1000 adı da öne çıkıyor.

Kirin 1000’in detaylı özellikleri şu an için bilinmiyor. Ancak iddialara göre işlemcide Cortex-A78 çekirdekler bulunuyor. “Baltimore” kod adı taşıdığı söylenen işlemci, geçtiğimiz yıl eylül ayında duyurulan Kirin 990 5G’nin takipçisi olacak. Bu işlemcinin resmi duyurusunun da eylül ayında yapılabileceği belirtiliyor.

Kirin 990 5G ilk kez Mate 30 serisinde kullanılmıştı. Dolayısıyla Kirin 1000’in de ilk kez Huawei Mate 40 serisinde boy göstermesi sürpriz olmayacaktır. Huawei’nin 2021’in ilk çeyreğinde tanıtılması beklenen P50 serisinde de Mate 40 ile aynı işlemciyi kullanması şimdiden kesin gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER