Teknoloji

Huawei Mate 40 serisi ile ilgili en son ipuçları

huawei mate 40

Geçtiğimiz son birkaç haftada Huawei Mate 40 Serisi ekranı ve ekran koruyucusu ile ilgili çeşitli sızıntılarla karşılaşmıştık. Şimdiyse birkaç ay içinde beklediğimiz bu amiral gemisi telefonla ilgili yeni ipuçları var. Buna göre Mate 40 serisi selefine göre başka alanlarda da dikkate değer ilerlemelerle birlikte gelecek.

Çinli sosyal ağ Weibo’da bulunan Digital Jun rumuzlu hesap, Huawei Mate 40 serisi cihazlarında göreceğimiz kullanıcı deneyimiyle ilgili bazı ipuçları paylaştı. Ayrıca deneyimin Mate 30’a göre nasıl ilerleme kaydedeceğine dair bilgiler de verdi.

Bu bilgilere göre, Huawei Mate 40 serisinde ses ve titreşim Mate 30 Pro’ya göre dikkate değer biçimde daha iyi hâle gelecek. Yüz tanıma optimize edilecek ve kullanıcı arayüzü de daha akıcı olacak. Telefon serisi 5 nm tabanlı yonga set ile çalışacak ve pil şarjı da daha hızlı şekilde gerçekleşecek.

Daha önce çıkan bir haber ise Huawei Mate 40 Pro’nun Waterfall Horizon olarak adlandırılan ve dikkate değer açıda kavis yapan bir ekranla geleceğini işaret ediyordu. Android 11 tabanlı EMUI 11 ve 5nm Kirin 1000 işlemci de sözü edilen diğer özellikler arasında yer alıyor.

Bu arada telefona ait olduğu iddia edilen 3C sertifikası da Mate 40 Pro’nun 66W süper hızlı şarjı destekleyeceğini işaret ediyor. Bu konuyla ilgili olarak ilerleyen aylarda daha fazla detayın ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz.

Yine de, Huawei Mate 40 serisiyle ilgili olarak sızanlar henüz çok fazla değil, ancak tanıtım yaklaştıkça karşımıza çıkanların miktarı daha da artacaktır. Huawei, Mate 40 serisinin ne zaman çıkacağıyla ilgili herhangi bir resmi bilgi paylaşmadı. Ancak tanıtımın 2020’nin dördüncü çeyreği içinde yapılmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER