Teknoloji

Huawei çentik sevdasından vazgeçmiyor

huawei mate 30 pro

Akıllı telefon üreticileri, ekran üstünde çentiğe yer vermemek için oldukça farklı yaklaşımlar denemekten geri kalmıyor. Kızaklı mekanizmalar, açılır ön kameralar, dönen arka kameralar gibi sıra dışı yaklaşımlar, farklı telefonlar sayesinde gözler önüne çıkmıştı. Huawei ise çentiğin varlığından sıkıntı duymuyor gibi görünüyor. Huawei Mate 30 Pro için hazırlandığı belirtilen ekran koruyucusuna ve cam panele ait fotoğraflar, cihazın büyük bir çentiğe sahip olacağını işaret ediyor.

Cam panel fotoğrafına bakıldığında, çentik üzerinde en az altı deliğin olacağı görülüyor. Bu deliklerden birinin ön kameraya ait olduğunu tahmin etmek çok zor değil. Diğer delik ise yakınlık sensörüne ayrılmış durumda. Ahize hoparlörü için bir deliğin ayrılmış olması da kesin görünüyor. Mate 30 Pro’nun önünde de bir Uçuş Süresi (ToF) sensörünün bulunacağına dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. Bu sensörün yüz tanıma ve AR/VR emojileri için kullanılacağı belirtilmişti. Dolayısıyla bir deliğin de bu sensöre ait olduğu söylenebilir.

Huawei’nin standart Mate 30’da da çentikli bir ekranı tercih edebileceği öne sürülmüştü. Ancak sızan fotoğraflar, Mate 30 Pro’nun kavisli OLED ekranının da etkisiyle daha büyük bir çentiğe sahip olacağını gösteriyor. Standart Mate 30’da ise çentiğin boyunun daha kısa olacağı anlaşılıyor.

Huawei, Mate 30 Pro tanıtımı konusunda henüz bir ipucu vermiş değil. Şirket Mate serisini genellikle sonbaharda tanıtsa da, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı gibi faktörler nedeniyle takvimin bu yıl değişmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER