Teknoloji

Huawei Mate 30 Pro modelinin kavisli ekranı ve arka tasarımı görüldü

huawei mate 30 pro kavisli ekran
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 30 serisi ile ilgili dedikodular son zamanlarda daha sık görülmeye başlandı. En son sızıntı ise telefonun ön tarafının ve kenarlarının neye benzeyeceği konusunda daha iyi bir fikir edinmemizi sağlıyor.

Twitter’ın bilinen dedikodu kaynaklarından olan Ice Universe, Mate 30 Pro için özel olarak üretilmiş bir kılıfın fotoğraflarını paylaştı. Kılıfın arka kamera sistemi için açılmış dairesel kesiği dikkat çekiyor. Daha sonra ise Weibo’dan anonim bir kaynağın paylaştığı daha fazla fotoğrafı görüyoruz. Bu sefer ise cihaz gerçek hayatta kullanım esnasında görünüyor. Arka tarafın sızan koruyucu kılıf ile uyum gösterdiği belirtiliyor.

Telefonun arka yüzü kaplı durumda olsa da, bu nedenle arka kamera düzeninin şekli görünmese de, cihazın önü ve kenarları sızan fotoğraflarda rahatlıkla görünüyor. Ekranın telefonun kenarlarına doğru kavis yaptığı, şelale görünümlü bir ekranın, tıpkı Samsung Galaxy Note 10 modellerinde olduğu gibi Huawei Mate 30 Pro’da da olacağını anlıyoruz. Böylelikle ekrandaki metin sanki kenarlara doğru akıyormuş gibi bir görüntü oluşacak.

https://twitter.com/UniverseIce/status/1162190668170530816

Gerçek hayattan yansıyan fotoğrafların gerçekten de Mate 30 Pro modeline ait olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz. Bu nedenle ihtiyatı elden bırakmamakta fayda var. Bu arada Oppo da yakın zamanda şelale ekranlı bir akıllı telefon prototipi göstermişti.

Diğer sızıntılara baktığımızda ise, Huawei Mate 30 Pro’nun da Samsung Galaxy Note 10+ gibi 25W kablosuz şarj desteği sunabileceği haberlerinin ardından, Huawei’nin Amerikan FCC kuruluşundan onayını aldığı 30W kablosuz şarj başvurusu ile ilgili haberler geldi.

Huawei Mate 30 serisinin eylül ayı ortalarında tanıtılacağı öne sürülüyor. Bazıları etkinlik tarihi olarak 19 Eylül’ü veriyor. Henüz hiçbir şeyin netlik kazanmadığını belirtelim.

İLGİLİ HABERLER